2 min. čitanja

Talijani od vlasnika Galešnjaka nisu htjeli kupiti otok, već investirati u njega - Evo gdje je zapelo...

Talijani od vlasnika Galešnjaka nisu htjeli kupiti otok, već investirati u njega - Evo gdje je zapelo...
Foto: Boris Kačan

Prošlog tjedna vlasnici dijela zemljišta najpoznatijeg hrvatskog otoka ljubavi, odnosno Galešnjaka trebali su otputovati u Italiju kod zainteresiranih kupaca. No, očito nestrpljivi, Talijani su prošli petak ipak odlučili doći u Hrvatsku i prodavateljima ponuditi svoj originalni prijedlog.

Naime, kako je za Zadarski.hr otkrio predstavnik privatnih vlasnika četiri hektara zemljišta, Silvestro Kardum, Talijani su htjeli investirati u otok, a ne kupiti trećinu njegove površine.

- Htjeli su izgraditi kapelicu za održavanje ceremonije vjenčanja, a odmah do nje i restoran, ispod kojeg bi bio veliki podrum za nastavak zabave - rekao je Kardum te dodao kako su predložili da se sva zarada od organiziranih vjenčanja dijeli među vlasnicima i ulagačima.

- No, predložili su da manje od 50 posto od ukupne zarade ide prodavateljima zbog čega su oni ipak odustali - pojašnjava, piše Zadarski.

Podsjetimo, otok Galešnjak površine 14,2 hektara ima više vlasnika. Dio njih oglasio je prije desetak dana prodaju 30 tisuća kvadratnih metara po cijeni od 10 milijuna eura, no prošlog tjedna cijena je porasla jer se još jedan suvlasnik složio s prodajom.

Sada se 40 tisuća kvadrata prodaje za 13 milijuna eura, što je 325 eura za kvadratni metar.

Matea Magaš / D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GALEŠNJAK Otok ljubavi | | Morski HR
TURANJ/GALEŠNJAK - Već neko vrijeme poznat i kao Otok zaljubljenih, zbog svog specifičnog oblika srca. Pažnju svjetske i domaće javnosti privukao je 2008. godine kad ga je Google Earth proglasio
ZAINTERESIRANI TALIJANI Kupci neće dobiti cijeli otok, ali se cijena čak i povećala!
Najpoznatiji otok zadarskog arhipelaga, jedinstveni Galešnjak i dalje je na prodaju, točnije jedan njegov dio, ali od posljednje objave povećana mu je kvadratura i cijena te onda sad iznosi 13 milijuna eura za 40.000,00 m²! Predstavnik prodavatelja, Silvestar Kardum za Zadarski.hr je pojasnio što s…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.