3 min. čitanja

SWAN CROATIA CHALLENGE Akvatorij s pogledom na Split, savršena pozornica za najbolje jedriličare

SWAN CROATIA CHALLENGE Akvatorij s pogledom na Split, savršena pozornica za najbolje jedriličare
Foto: Club Swang / Studio Borlenghi

SPLIT - Pobjednik Swan Croatia Challengea nakon pet održanih jedrenja je monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina.

U Splitu je spušten zastor na još jednu lijepu jedriličarsku predstavu. Nautički tjedan iz snova pod nazivom Swan Croatia Challenge uz domaćinstvo ACI-ja i ACI Saila označio je početak ovogodišnje ClubSwan sezone, a regata u Hrvatskoj ujedno je bila i premijerna regata za The Nations League u 2023. godini.

Na Swan Croatia Challengeu u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud nastupilo je deset posada u one-design ClubSwan 36, a među 12 zemalja Hrvatsku je predstavljala posada Go Racing University of Split sastavljena od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu.

Vizure grada Splita bile su savršena pozornica za morske okršaje najboljih svjetskih jedriličara, a nakon četiri dana regate pobjedu je odnijela monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina koja je dominantno slavila u svih pet održanih jedrenja.

- S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate. Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom Splitu - izjavio je kormilar pobjedničke jedrilice G Spot Giangiacomo Serena di Lapigio.

Među brojnim gostima koji su regatna zbivanja pratili na moru bili su i Ratko Rudić, stručni savjetnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni vaterpolski trener, splitski gradonačelnik Antonio Kuzmanić i dekan Pomorskog fakulteta u Splitu Pero Vidan koji je bodrio posadu Go Racing University of Split s kojom je prvi dan regate jedrio proslavljeni hrvatski skijaš i jedriličar Ivica Kostelić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.