1 min. čitanja

Svi jure prema splavi – Evo što do sad znamo

Svi jure prema splavi – Evo što do sad znamo
Fotografija s naslovnice, je starijeg datuma i ovdje je samo kao ilustracija – piše u Facebook grupi Bourbon Rhode, dakle ne radi se o aktualnoj fotografiji

Šest brodova koji su u potrazi za nestalom posadom potonulog broda Bourbon Rhode iznenada je promijenilo smjer i krenulo prema lokaciji splavi koja je uočena iz satelita. S obzirom da se radi o satelitskoj snimci, treba znati da se radi dva sata odmakau odnosu na stvarno stanje.

ALP Striker je promijenio smjer prema zapadu i ubrzao na 15.4 čvorova, što je najveća brzina u posljednja tri dana. U traganju sudjeluje šest brodova, te američki i francuski zrakoplovi.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal.

Kako doznajemo, uskoro se treba održati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Ne zna se još zašto.

Fotografija s naslovnice, je starijeg datuma i ovdje je samo kao ilustracija – piše u Facebook grupi Bourbon Rhode, dakle ne radi se o aktualnoj fotografiji!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215485016538761&set=gm.401072187248469&type=3

Puna nade, ali i strepnje, oglasila se i Marijana Miškić, supruga hrvatskog kapetana Dina s apelom kojeg je uputila  francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yves Le Drienu:

– Ovime Vas molim kao žena, supruga i majka djeteta koje danas, na svoj 12. rođendan želi samo da mu se otac vrati: nemojte ponovno odustati od njih! Prekidom potrage već su izgubljena dragocjena tri dana, a protok vremena im ne ide u prilog. Molim Vas u svoje ime, u ime Dinove majke, cijele naše obitelji, te u ime preostalih 6 obitelji koje strepe – neka Francuska Republika pokaže svoje veliko srce, humanost i brigu za malog čovjeka. Molim Vas nastavite potragu, šaljite na ocean sve Vaše snage i vratite ih kućama – jer mi to ne možemo – napisala je između ostalog Marijana Miškić.

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENO JE! Uočena je splav iz satelita

J.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.