2 min. čitanja

Švedski ulagač zainteresiran za tvrtku "Elektro-vode" - sazvana hitna sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja

Švedski ulagač zainteresiran za tvrtku "Elektro-vode" - sazvana hitna sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja
Foto: Grad Cres

CRES/MALI LOŠINJ - "Elektro-voda" je posljednjih godina u financijskoj krizi te je raspisan javni poziv za njenu dokapitalizaciju. Vezano za taj postupak i kupnju zgrade u vlasništvu tvrtke, sazvana je hitna sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja.

Grad Mali Lošinj zatražio je pravno mišljenje odvjetnika nakon raspisivanja javnog poziva skupštine tvrtke "Elektro-voda" dana 2. prosinca 2022. za dokapitalizacijom, što je rezultiralo javljanjem jednog ponuditelja iz Švedske. Gradsko vijeće Cresa potom je donijelo odluku o osnivanju povjerenstva na vrijeme od tri mjeseca za analizu poslovanja tvrtke.

"Elektro-voda" ima sjedište u Cresu, no u vlasništvu je "Komunalnih usluga Cres-Lošinj". Radi se o poduzeću u zajedničkom vlasništvu gradova Cresa i Malog Lošinja s jednakim udjelima.

U utorak, 3. siječnja tekuće godine, Gradsko vijeće Malog Lošinja većinom glasova donijelo je zaključak o protivljenju dokapitalizaciji, ali je dalo suglasnost za pripremu novog javnog poziva. Zatraženo je, osim toga, sazivanje skupštine tvrtke "Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj" radi utvrđivanja eventualne odgovornosti člana uprave Nevena Kruljca vezano za kupnju zgrade u vlasništvu "Elektro-vode".

U ime Grada Malog Lošinja nastupio je riječki odvjetnik Igor Koren koji je rekao da je "Vodoopskrba i odvodnja" sklopila ugovor o kupnji zgrade u Cresu od "Elektro-vode" bez prethodne suglasnosti skupšine tvrtke. Naveo je da je ugovor pravno valjan, ali nije u okvirima društvenog ugovora. Smatra, osim toga, da javni poziv za dokapitalizaciju nije bio raspisan transparentno i kako predviđa zakon.

Nakon žustre rasprave zaključci su usvojeni većinom glasova te je dogovoren budući sastanak dvoje gradonačelnika, Nevena Kruljca i odvjetnika Igora Korena.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

DOSTA IM JE KAMPERA Na Cresu postavljena visoka rampa - automobili će moći slobodno prolaziti
Gradu Cresu je dozlogrdilo, pa su odlučili napraviti nešto protiv kampera koji dođu besplatno ljetovati na njihov otok. - Danas je učinjen korak naprijed ka spriječavanju ilegalnog kampiranja na području Pišća, Dražice i dalje prema zelenoj lanterni - postavljena je visoka rampa koja će onem…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.