2 min. čitanja

Svečano obilježen Dan općine Tkon: “Izgradnja trajektne luke u završnoj je fazi”

Svečano obilježen Dan općine Tkon: “Izgradnja trajektne luke u završnoj je fazi”
Foto: Boris Kačan

TKON – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan općine Tkon i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Benedikta, ujedno i zaštitnika Europe.

Novi općinski načelnik, 27-godišnji Anđelo Palaškov najavio je da će se sa svojim timom u narednom razdoblju maksimalno fokusirati na korištenje sredstava iz EU fondova.

– Sredstva iz fondova Europske unije predstavljaju priliku generacije da napravimo veliki iskorak u razvoju i realizaciji kapitalnih projekata i jednostavno ih moramo iskorištavati u narednim godinama za ključne razvojne projekte – poručio je Palaškov i uz novu trajektnu luku, kao ključan razvojni projekt za cijeli otok Pašman naveo aglomeraciju Pašman – Tkon, kroz koju bi se trebala izgraditi mreža odvodnje i vodovoda te dugoročno riješiti to važno infrastrukturno pitanje.

– Uz to, podizanje otoka Pašmana kao još bolje, još kvalitetnije i u ovim novim vremenima, još sigurnije turističke destinacije je nešto na čemu trebamo raditi zajedničkim snagama. Uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH nastavljamo razvojni ciklus naše općine – istaknuo je Palaškov.

Župan Božidar Longin, uz čestitke novom načelniku i njegovim suradnicima, zahvalio je dosadašnjem načelniku Goranu Mušćetu na vrlo kvalitetnoj suradnji u proteklom razdoblju.

– Županija je imala dobru suradnju s Općinom Tkon kroz potporu njenim kvalitetnim razvojnim projektima, bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova poput Županijske lučke uprave, Županijske uprave za ceste i naše razvojne Agencije Zadra Nova. Iskreno se nadam da ćemo takav odnos imati i u budućnosti, a sve s ciljem stvaranja što boljih životnih uvjeta za naše otočane“, kazao je Longin uz napomenu da upravo u Tkonu Županijska lučka uprava provodi svoj najveći projekt – izgradnju nove trajektne luke.

Foto: ŽLU Zadar

– Izgradnja trajektne luke je u završnoj fazi te će po završetku pristupne ceste ona biti i službeno otvorena. Svjesni smo koliko je ona važna za novi iskorak u turizmu, ali i za kvalitetnije uvjete domaćem stanovništvu – najavio je župan.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja. Grb općine dobili su proslavljeni arhitekt, akademik Nikola Bašić i novinar Zadarskog lista Velimir Brkić. Zahvalnicu općine Tkon dobili su Zlata Pandža Nogoštić, Pavle Porubić i Domagoj Ugrinić te mladi jedriličari Ivan Gotovina, Vice Ugrinić i Nikola Katičin.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.