2 min. čitanja

Sve je spremno za 4. izdanje Krka polumaratona

Sve je spremno za 4. izdanje Krka polumaratona
Foto: krka.run

ŠIBENIK – Početkom listopada, s prvim bojama jeseni, u Nacionalnom parku Krka održat će se među atletičarima sve popularnija polumaratonska utrka. Otvorene su prijave za utrku koja će se održati 2. listopada.

Start utrke i njezin format ostali su isti kao i prijašnjih godina – trči se od Eko kampusa “Krka” u Puljanima do amfiteatra Burnum. Za sve kojima je polumaraton preveliki izazov, na rasporedu je i FunRun utrka na 5,6 km te penjačko-trkački izazov – kruna cara Trajana, a za što nagradu dobivaju oni koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan.

Foto: krka.run

Startni paket za svakog trkača, uz ostalo, uključuje ulaznicu za Nacionalni park „Krka“ koja se može iskoristiti u vikendu utrke, a dostupna je i Arheološka zbirka u Eko kampusu „Krka“ koja se može posjetiti neposredno prije starta u Puljanima. Kao i prethodnih godina, osiguran je prijevoz autobusima iz Skradina, Šibenika i Drniša. Podjela startnih paketa bit će u petak, 1. listopada 2021. u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu i neposredno pred utrku u subotu.

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 27. rujna 2021. putem službene web stranice 4. Krka polumaraton – Nacionalni park Krka. Zbog epidemioloških mjera i preporuka, ukupan broj trkača ograničen je na 300 (150 za polumaraton, 150 za FunRun), a utrka je organizirana bez prisustva gledatelja.

Atraktivna staza polumaratona prolazi autohtonim mjestima prepunim starih kamenih kuća i suhozida u podnožju Promine, spušta se u kanjon Krke pored Brljanskog jezera i potom uspinje prema amfiteatru Burnum, vojnom logoru antičkog Rima, gdje je i cilj utrke.

Foto: krka.run

Na tih 21 098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.