1 min. čitanja

Sve je spremno za 22. Porečki Delfin

Sve je spremno za 22. Porečki Delfin
Foto:Screenshot/Youtube

POREČ - Maraton kreće u subotu 2.rujna i dug je čak 5 kilometara.  Za "malo slabije" plivače pripremljene su i nešto kraće staze.

Start je točno u 9 ujutro, a zaplivati s plaže Pical možete sve do 14 sati. Pri samom ulasku u more aktivira se čip za mjerenje prolaznog vremena. Staza kojom se pliva označena je u čitavoj svojoj dužini plivačkom linijom pa se ne možete izgubiti, a sudionici sami za vrijeme plivanja biraju hoće li isplivati najkraću dionicu od 1.500 metara, nešto izazovnijih 3.000 metara ili najdužih 5.000 metara.

Trasu maratona se može isplivati bilo kojim stilom, a dozvoljeno je i korištenje plivačkih pomagala poput peraja, maski, pa čak i luft madraca i napuhanaca. Na svakih 250 metara staze nalazi se mala barka na kojoj se možete odmoriti, a zatim nastaviti plivanje.
Ciljevi na 1.500 i 3.000 metara se nalaze u moru, jasno su označeni i na njima vas čekaju velike barke s ručnicima i osvježenjem. Ako odlučite tu završiti svoju ovogodišnju plivačku pustolovinu, po vas će doći gliser i prevesti vas natrag do obale. Ako produžite dalje i isplivate svih 5.000 metara, staza će vas dovesti natrag na plažu Pical.

Važna informacija - ako za vrijeme plivanja osjetite da ne možete dalje ili vam zatreba medicinska pomoć, nemojte izlaziti na obalu nego signalizirajte barkama da pozovu spasioce. Spasilačke ekipe će aktivno patrolirati uz stazu tako da im neće dugo trebati da dođu do vas, te će vas prebaciti na obalu gdje će u pripravnosti biti ekipa Crvenog križa, hitne pomoći, pa čak i Hrvatske gorske službe spašavanja, svi spremni da pomognu ako kome zatreba. Plivanje se prekida u 16:30 h, a pod šatorom na plaži Pical natjecatelje očekuje i topli obrok.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.