1 min. čitanja

SVE JE OTIŠLO U DIM Spremio 20 tisuća eura u kamin, a supruga nije znala i zapalila vatru

SVE JE OTIŠLO U DIM Spremio 20 tisuća eura u kamin, a supruga nije znala i zapalila vatru
Foto: Pixabay

Jedna obitelj iz Rima nikada neće zaboraviti ovaj Božić. Dok ih je grijala toplina vatre iz kamina, istovremeno su ostajali bez 20.000 eura.

- Kad sam vidio plamen, htio sam se onesvijestiti - ispričao je Mario za talijanski Il Messegero. On je, naime, sakrio obveznice u kamin, kao i svake godine, jer je mislio kako je to sigurno mjesto na koje lopovi neće zaviriti u slučaju da provale u kuću, no nije računao na to da će njegova supruga zapaliti vatru na Božić.

- Moja supruga nije znala da je novac sakriven u kaminu. Svake godine, prije nego počnemo paliti vatru, novac premjestim na drugo mjesto - ispričao je i dodao kako ove godine to nije napravio na vrijeme i u dim je otišlo 20 tisuća eura.

No, s obzirom na to da je novac bio u obveznicama, postoji šansa da vrati izgubljeno zahvaljujući određenim procedurama i mehanizmima zaštite.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) obveznice definira kao dužnički vrijednosni papir (za razliku od dionice koja je vlasnički vrijednosni papir), što znači da imatelju obveznice, u određenom roku, pripada pravo na povrat određenog iznosa glavnice i pripadajuće kamate, piše Dnevnik.hr.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.