2 min. čitanja

SVAĐA U OPATIJI Čovjek tvrdi da mu je Grad asfaltirao njegovu parcelu i poslao zaštitare!

SVAĐA U OPATIJI Čovjek tvrdi da mu je Grad asfaltirao njegovu parcelu i poslao zaštitare!
Foto: Screenshot/YouTube

Grad Opatija jutros je pokrenuo radove proširenja cestice koja prolazi uz spornu kuću, no građanin tvrdi kako je dio na koji se cesta širi u njegovom vlasništvu.

- Jutros nakon što je supruga otišla na posao, došli su radnici s bagerima i zaštitarima i počeli asfaltirati dio moje parcele, rekli su da su ih poslali iz Grada. Ja s Gradom imam otvoren spor, nije određena granica između njihovog i našeg vlasništva, a oni su unatoč tome došli i još postavili zaštitare - izjavio je Krešimir Raspudić iz Opatije, koji je, kako piše Index, prije par godina ondje kupio kuću i doselio sa ženom i troje male djece.

- Na dijelu koji se asfaltira bila je garaža koju smo mi srušili nakon što smo kupili kuću. Uz garažu je bio veliki kamen, a mi smo cijeli taj dio nakon rušenja poravnali na nivo zemlje. Iz Grada su na to rekli da smo oštetili cestu, odnosno da smo uklonili cestu, a ne dio garaže, što nije istina - nastavlja Raspudić.

I tako je Grad protiv Raspudića pokrenuo prekršajni postupak, a Raspudić protiv Grada sudski spor. Raspudić kaže da mu najteže pada to što Grad sada "nasilno" pokušava riješiti taj spor.

- Pošto nisu doveli nikog da obavi razgraničenje, rekli smo im da asfaltiraju cestu dokud je i bila. Imamo napismeno da ništa neće raditi dok se ne riješi spor oko međe. I unatoč tome, došli su silom asfaltirati - završava Raspudić.

Dao bi im zemlju

Dodaje da je bio spreman dati dio svoje parcele Gradu ako je to u interesu svih građana, no razočaran je načinom na koji se asfaltiranje provodi.

- Ja bih im to čak i dao, samo da smo utvrdili granicu, a ne da mi uzimaju metar ovdje, pola metra ondje. To je oko deset kvadrata. To sam srušio da imam mjesto za parking, hoće li mi sada zabraniti prilaz tome - pita se Raspudić.

No, tu muke po Raspudiću ne staju jer dodaje i da je nova cesta koja je od jutros napravljena visoka 15 centimetara pa ne može prići vlastitoj kući bez da izgrebe vlastiti auto.

Raspudić kaže da ima saznanja kako iza svega stoji osobno gradonačelnik!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.