1 min. čitanja

Suradnja NP Mljet i Općine Mljet na financiranju protupožarne zaštite

MLJET – U petak je između Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” i Općine Mljet, te Javne vatrogasne postrojbe Mljet kao supotpisnika, potpisan Ugovor o funkcioniranju i financiranju protupožarne zaštite na području NP Mljet za 2021. godinu.

Njime je zajedničkim naporima stabilizirano financiranje JVP Mljet za sljedeću godinu. Potpisivanju su prisustvovali načelnik Općine Mljet Đivo Market, ravnatelj Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” Ivan Sršen, v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Mljet Nikola Marković, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i zamjenik načelnika Nikola Kralj.

Foto: NP Mljet

Analizirana je protekla, uspješna požarna sezona, u kojoj se ističu dvije zajedničke akcije gašenja šumskih požara, u kojima su sudjelovali DVD Montokuc, JVP Mljet i DVD Mljet, na području NP Mljet. Oba požara su bila izazvana udarom groma te su brzim i koordiniranim akcijama stavljeni pod kontrolu i ugašeni.

I naredne godine će se vatrogasna dežurstva na području NP Mljet odvijati zajedničkim snagama JVP Mljet i NP Mljet s operativnim vatrogascima DVD-a Montokuc, sukladno Procjeni ugroženosti od požara Nacionalnog parka Mljet.

Razmijenjeni su i prigodni pokloni, s obzirom na nadolazeće blagdane. Među njima se našla i jedna nova motorna pila, kao dio potrebite opreme koju je Nacionalni park Mljet ove godine darovao Javnoj vatrogasnoj postrojbi Mljet, uz želju da bude manje intervencija, a više neobaveznih druženja u novoj, nadamo se manje izazovnoj godini.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.