1 min. čitanja

Supetarska gradonačelnica u sukobu s hotelskom kućom traži pomoć Vlade

Supetarska gradonačelnica u sukobu s hotelskom kućom traži pomoć Vlade
Ivana Marković, gradonačelnica Supetra / Foto: Facebook/Wikipedia

SUPETAR – Gradonačelnica Supetra Ivana Marković se u Facebook objavi ponovno osvrnula na hotel Svpetrvs. U novoj objavi Marković je pozvala vladu da dostavi prijedlog sporazuma za rješenje problema između Grada i hotela.

Njen status prenosimo u cijelosti:

“Slijedom proteklih događaja, s odmakom od nekoliko dana, želim se osvrnuti na sljedeće:

Nakon sedam dana čekanja na odgovor hotelske kuće, a nastavno na prijedlog Grada Supetra o napuštanju prostorija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i smirivanju situacije radi daljnjih razgovora, njihov odgovor nije bio pozitivan.

Ovim putem pozivam Vladu RH da nam dostavi prijedlog sporazuma za rješenje ovog problema u koje su nas uveli radi svojih odluka, a o kojem će raspravljati Gradsko vijeće. Ono će razmotriti, a posljedično prihvatiti, odbiti ili dati građanima na odlučivanje putem referenduma.

Smatram nužnim sazvati i Zbor građana radi upoznavanju građana sa svim detaljima. Predlažem Gradskom vijeću ili Mjesnom odboru Grada Supetra da sazovu isti, a na kojem bi se trebalo javno raspraviti o cijeloj problematici, donijeti odluku o daljnjim koracima, te raspraviti o eventualnom prijedlogu sporazumnog rješenja dostavljenog od strane Vlade RH ili hotelske kuće.

U priopćenju i reakciji Supetarske podružnice stranke koja je pravomoćno osuđena za korupciju, nisu niti jednom riječju osudili upad u gradsku imovinu kojom, putem svojih udruga upravlja Grad Supetar. Očito je da su se ljudi koji trenutno vode tu organizaciju postavili izdajnički prema interesima Grada i gradske imovine i to prvenstveno radi svojih osobnih interesa- kojih i za koga, zaključite sami. Svakako to treba jasno kazati i u kontekstu prošlogodišnjih lokalnih izbora.

Iza mene, koja predstavljam Grad Supetar, nije stala ‘horda ljudi’ već građani kojima je dosadila samovolja i nepoštivanje propisa i Zakona RH te kontinuirano višegodišnje svojatanje javnih površina i pomorskog dobra”, napisala je Marković na Facebooku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.