1 min. čitanja

Supetarska gradonačelnica osuđena zbog klevete

Supetarska gradonačelnica osuđena zbog klevete
Foto: Grad Jastrebarsko / Facebook

SPLIT - U srijedu je na Općinskom sudu u Splitu, zbog klevete nepravomoćno osuđena supetarska gradonačelnica Ivana Marković i aktivistica Udruge Za naš Supetar, Vladimira Mascarell, koje su protiv njih podigli Marion Duzich i Svpetrvs hoteli, doznaje se na sudu.

Poduzetnik Duzich i Svpetrvs hoteli tužbu zbog klevete protiv gradonačelnice Marković i aktivistice Mascarell podignuli su još 2017. godine.

Prema nepravomoćnoj sudskoj presudi Marković i Mascarell su kažnjene sa 30 dnevnih dohodaka, no neće ih trebati dati ako tijekom godine dana ne počine novo kazneno djelo, doznaje HRT.

Gradonačelnica Supetra je proglašena krivom zbog izjave jednom portalu kojem je, uz ostalo, rekla kako su "najljepše plaže u mjestu prodane u koncesiju hotelskoj tvrtki, a ona ne samo da na njima zarađuje višestruko veće iznose kroz uvođenje potkoncesionara, nego ih devastira. Vlasnik tvrtke Svpetrvs nedavno je bez dozvole nasuo veliki dio obale u ovom gradu i promijenio je gotovo do neprepoznatljivosti", rekla je Marković.

Aktivistica Mascarell kažnjena je zbog objava na društvenoj mreži Udruge Za naš Supetar.

Splitski sud je presudio kako je izjava bila usmjerena isključivo rušenju časti i ugleda privatnih tužitelja, znalo se da nije istinita, a djelo je počinjeno preko medija, pa je tako postalo pristupačno većem broju ljudi.

Nepravomoćno osuđene gradonačelnica Marković i aktivistica Mascarell su najavile žalbu na prvostupanjsku presudu, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.