1 min. čitanja

Suočavanje NP Brijuni s utjecajem klimatskih promjena i uključivanje društva

Suočavanje NP Brijuni s utjecajem klimatskih promjena i uključivanje društva
Foto: Renco Kosinožić

BRIJUNI – Javna ustanova Nacionalni park Brijuni poziva građane na glasanje mjera s ciljem ublažavanja utjecaja klimatskih promjena.

Nacionalni park Brijuni među prvim je institucijama u Hrvatskoj koja će prepoznati i provoditi mjere ublažavanja utjecaja klimatskih promjena. Na spomenutom projektu, JU NP Brijuni surađuje sa sedam država Mediterana, s ciljem udruženja Ustanova i lokalnih zajednica u ekosustavnom upravljanju, što je ključno za održavanje funkcije morskih zaštićenih područja. Ustanova svojom ulogom i značajem ima mogućnost, ali i obavezu, okupiti široki krug sudionika, kako bi zaštita bila što veća.

Kroz niz aktivnosti te razmjenom znanja i iskustva, Javna ustanova NP Brijuni je, zajedno s ostalima koji sudjeluju izradila prijedlog od 15 mjera za ublažavanje klimatskih promjena. Kako bi rezultati bili što efikasniji, JU NP Brijuni poziva sve građane da sudjeluju u glasanju te iznesu svoje mišljenje, prijedloge i komentare putem obrasca na OVOJ POVEZNICI.

Glasanje je otvoreno do 31 ožujka 2022. Predložene mjere koje dobiju najviše glasova, Javna ustanova NP Brijuni primijeniti će u svom dosadašnjem upravljanju te time ublažiti utjecaj klimatskih promjena.

– Klimatske promjene su prirodan proces, ubrzan čovjekovim djelovanjem. Nažalost, one se ne mogu zaustaviti, no mogu se djelomično usporiti. Stoga zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u glasanju kako bi se što uspješnije s njima suočili i promptno djelovali – poručuju iz našeg najsjevernijeg otočnog nacionalnog parka.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nacionalni park Brijuni u borbi s klimatskim promjenama
Nacionalni park Brijuni ispisao je povijest kao najnoviji Blue Park na svijetu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.