2 min. čitanja

"Šumska soba" koja će se 'otvoriti' na Kamenjaku malim će Istrijanima ponuditi nezaboravne avanture

"Šumska soba" koja će se 'otvoriti' na Kamenjaku malim će Istrijanima ponuditi nezaboravne avanture
Foto: Wikimedia

Mališani iz Istre od listopada će imati novu vrstu zanimacije - "Šumsku sobu" koja će se 'otvoriti' na Kamenjaku i malim istraživačima i istraživačicama u predivnim šumama u okolici Premanture, ponuditi nezaboravne avanture.

„Šumsku sobu“ vodit će odgojitelj Tvrtko Grgić, a ona je zamišljena kao izlet, program organiziran da djeci pruži saznanja o prirodi oko nas, razvije kod njih ljubav prema okolišu i pruži im užitak boravka na svježem zraku, piše Istra24.

S radom počinju 2. listopada, okupljanje je u 9 sati, a točna lokacija javit će se roditeljima nakon prijave s ostalim uputama o odjevnim predmetima i stvarima koje dijete treba ponijeti.

Boravak u „Šumskoj sobi“ može biti cjelodnevni, poludnevni, a postoji mogućnost „drop- in-a“. Po potrebi će se organizirati i poslijepodnevna druženja. Program je namijenjen djeci u dobi od 3 do 6 i od 7 do 12 godina.

- Tijekom boravka u prirodi djeca će imati priliku istražiti prirodne staze, naučiti o biljkama i životinjama u šumi te sudjelovati u zabavnim igrama i radionicama. Ova izletna avantura djeci pruža priliku da se povežu s prirodom, razviju svoju kreativnost i istraže fascinantan svijet oko sebe. Šuma je prepuna iznenađenja i svakodnevno nas podsjeća na čaroliju prirode koju trebamo čuvati i štititi, navode iz Šumske sobe. Inače, tijekom cijelog izleta djeca će biti pod nadzorom Tvrtka Grgića koji ima iskustva u vođenju ovog suvremenog načina edukacije.

Grgić je, naime, završio Učiteljski fakultet u Zagrebu te pri Olimpijskom odboru Hrvatske, za teniskog i skijaškog trenera. Čak 15 godina radio je u najboljim vrtićima Zagreba gdje se usavršio u svojoj struci. Pet godina radio je u vrtiću u Kini te izučio jedan od najnaprednijih edukacijskih sustava u svijetu. U zadnjih nekoliko godina proučava koncept šumskog vrtića koji u skandinavskim zemljama i u Njemačkoj postoji već niz godina te ga odlučio primijeniti u svojoj „Šumskoj sobi“.

Iskustvo i znanje stekao je i kao otac osmero djece koja su uspješna u školi i svojim hobijima i interesima.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.