2 min. čitanja

SUDAR PLOVILA U ZADARSKOM KANALU Talijanu odvezali gumenjak, pa ga na pučini udarilo peljarsko plovilo

SUDAR PLOVILA U ZADARSKOM KANALU Talijanu odvezali gumenjak, pa ga na pučini udarilo peljarsko plovilo
Foto: Vesselfinder

ZADAR – Tek nakon anonimne dojave čitatelja doznali smo za sudar plovila u kojem je u petak sudjelovalo i peljarsko plovilo, o čemu nije bilo službenih izvještaja policije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

– Kontaktriram vas da provjerite jednu informaciju kao novinari. U petak 10 rujna rano ujutro u Zadarskom kanalu došlo je do sudara izmedu gumenjaka i pilotine od peljarske službe koja je išla na doček kruzera. Na uviđaju je bila pomorka policija i inspektori iz kapetanije. Nigdje nema vijesti o tome – upozorava nas čitatelj na ovaj detalj i sumnja u razloge zašto događaja nema u izvještajima pomorske policije ili Lučke kapetanije, odnosno Ministarstvu mora.

– Možemo potvrditi događaj, no veće štete nije bilo, a dalje nije bilo u ingerenciji policije – kazuje nam kratko Sanja Šimurina iz zadarske policije.

Foto: Vesselfinder

Nakon toga su se o ovome očitovali i iz Ministarstva mora:

– Dana 10.9.2021. oko 4:10 sati na približnoj poziciji j = 44° 06,5¢ N;  l = 015° 13,4¢ E, u Zadarskom kanalu zapadno od lučice Foša, došlo je do sudara između peljarske brodice oznake 3461 ZD i gumene brodice pod talijanskom zastavom. U trenutku nesreće na peljarskoj brodici nalazila su dva člana posade a na gumenoj brodici nije bilo posade te nije isticala navigacijska svjetla. Nitko nije ozlijeđen a peljarska brodica je pretrpjela manja oštećenja dok je gumena brodica pretrpjela znatno oštećenje trupa bez prodora mora, međutim ista je u plovnom stanju. Nije bilo onečišćenja morskog okoliša.

Po iskazu vlasnika gumene brodice ista je bila uredno privezana u lučici Foša te je iz nepoznatog razloga od nepoznate osobe odvezana (u jutarnjim satima istog dana vlasnik je prijavio krađu brodice sa veza) – izjavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o ovom događaju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.