2 min. čitanja

SUDAR BRODICA U ZADARSKOM KANALU Jedna osoba zadobila teže ozljede

SUDAR BRODICA U ZADARSKOM KANALU Jedna osoba zadobila teže ozljede
Foto: MMPI

ZADAR – Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim radnjama prema sudionicima pomorske nesreće, koja se jučer dogodila u Zadarskom kanalu, gdje su se sudarile dvije brodice, a jedna osoba uslijed sudara zadobila je teže tjelesne ozljede.

Sudar dvije brodice dogodio se jučer, 26. studenoga oko 17.40 h, na poziciji ispred jedriličarskog kluba Uskok, u Zadru, a nesreću je prijavio jedan od sudionika, T.Š., koji u sudaru nije ozlijeđen za razliku od voditelja, ujedno vlasnika druge brodice, D.A., koji je u nesreći teško ozlijeđen. Obojica sudionika pomorske nesreće državljani su Republike Hrvatske, a na brodicama osim njih nije bilo drugih osoba.

Odmah nakon prijave nesreće T.Š. je ukrcao ozlijeđenog u vlastitu brodicu i prevezao ga do pristaništa u lučici Uskok, gdje su ga u 18.05h preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar. Ozlijeđenome D.A. utvrđena je teška tjelesna ozljeda, u vidu loma lijevog ramena i ruke te je podvrgnut operacijskom zahvatu.

Službenici Lučke kapetanije Zadar nakon uzimanja izjave od T.Š. u skladu sa COVID-19 mjerama, započeli su očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, koji je nastavljen tijekom današnjeg dana, dok će se izjava od drugoga sudionika nesreće, D.A., uzeti u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem. Niti jednome od dvojice sudionika pomorske nesreće, provedenim testiranjem u organizmu nije utvrđeno prisustvo alkohola.

Obje brodice oštećene su, no i dalje u plovnome stanju te su na vezu u gradskoj lučici Uskok, do okončanja očevida, nakon čega vlasnici mogu obaviti potrebne popravke. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a vremenski uvjeti prije i u trenutku ove nesreće bili su povoljni, uz smanjenu vidljivost s obzirom na zalazak sunca.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru brodica kod Proizda
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.