1 min. čitanja

Stožer civilne zaštite istarske županije: "Istra je spremna za nadolazeću protupožarnu sezonu"

Stožer civilne zaštite istarske županije: "Istra je spremna za nadolazeću protupožarnu sezonu"
PU istarska

Istra je spremna na ljetne vremenske izazove, rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije održanoj u Puli. Sve mjerodavne službe iznijele su stanje te aktivnosti pripreme za nadolazeću protupožarnu sezonu.

- Već dvadeset i pet godina intenzivno se priprema ljetna protupožarna sezona i svake je godine zaštita od požara sve bolja. Istra ima sedam Javnih postrojbi i 34 dobrovoljna vatrogasna društva, uz djelatnike Hrvatskih šuma te komunalnih poduzeća i trgovačkih društava – nekoliko je to tisuća ljudi koji djeluju u sustavu civilne zaštite. Spremni jesmo, i tehnički i ljudski za nadolazeće izazove - ističe za Radio Pulu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Prevencija je jaka, puno je subjekata koji sustavno djeluju. Građani uvijek mogu puno i sami učiniti tijekom nepogoda, sve prema uputama Stožera civilne zaštite Istarske županije. Važno je biti slušati mjerodavne. Stožer je, uz ostalo, usvojio planove provedbe i aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara u Program aktivnosti za ovu godinu.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.