1 min. čitanja

Ston dobiva uspinjaču, a kreće i u veliku obnovu vodovodne mreže

Ston dobiva uspinjaču, a kreće i u veliku obnovu vodovodne mreže
Foto: Boris Kačan

STON – Pune četiri godine otkako je ta ideja obznanjena javnosti, čini se da bi uskoro trebala početi izgradnja stonske uspinjače. U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a novac za uspinjaču osigurat će se iz EU fondova.

Uspinjača je samo jedan od projekata koji bi trebao podići Ston na višu turističku razinu. Najveći zalogaj ipak će biti izgradnja vodovodne mreže za koju je općinsko vijeće osiguralo dio novca iz proračuna za iduću godinu, teškog 20-ak milijuna kuna, piše Dubrovnik Press.

– Svi veći projekti vezani su za daljnje radove na vodoopskrbnom sustavu. Imamo dva velika projekta od po 20-tak milijun kuna koje treba realizirati u suradnji s Hrvatskim cestama. Oko 20 posto sredstava iz općinskog proračuna usmjereno je na uređenje komunalne infrastrukture i vodovodne mreže koju nemamo. Velika smo općina s dosta naselja, a vodovodna infrastruktura u naseljima s nekoliko kućanstava je iznimno skupa – izjavio je načelnik općine Vedran Antunica.

Općina Ston pripremila je znatan broj projekata s kojima će aplicirati za sredstva Europske unije. Među njima je i dugo najavljivana uspinjača, za koju je u tijeku izrada projektne dokumentacije, a nakon što bude usvojen izmijenjeni prostorni plan krenut će se u projektiranje.

Uspinjača će povezivati Ston i Podzvizd, a namjera je da njome upravlja Općina.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.