1 min. čitanja

Što Srima i Europa imaju zajedničko?

Što Srima i Europa imaju zajedničko?
Foto: Udruga Argonauta

SRIMA – Danom Europe, koji se obilježava 9. svibnja, u centar pažnje stavlja se mir i jedinstvo u  Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i njegove ideje o  obliku političke suradnje u Europi prema kojoj bi rat među europskim narodima bio  nezamisliv što se smatra začetkom današnje Europske unije.

Nešto slično događa se upravo ovih dana na Srimi; riječ je o razmjeni mladih naziva „Do we  resemble?“, odnosno „Sličimo li?“, a ovo pitanje pita se 36 mladih iz 7 različitih zemalja;  Hrvatske, Portugala, Španjolske, Turske, Rumunjske, Srbije i Makedonije.

Foto: Udruga Argonauta

Ono na što se ciljalo ovom razmjenom jest na pozitivan način promovirati kulturnu  raznolikost, dajući mladima priliku da tijekom sudjelovanja u programu i međusobnom  suživotu uče o drugim kulturama kao i osvijestiti sličnosti koje dijelimo kao nacije i kulture.

Punih 10 dana na Srimi radit će se s mladima na ove teme kroz neformalne metode  edukacije, a završni rezultat bit će dokumentarni film koji će sami sudionici snimiti i  montirati i koji će se svim zainteresiranima predstaviti u centru Vodica, u subotu 14. svibnja.

Foto: Udruga Argonauta

Ova razmjena mladih započela je 6. svibnja i traje 10 dana, a financirana je iz Europske unije  kroz program Erasmus+ kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU, a  organizator i domaćin je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja  Argonauta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.