1 min. čitanja

Što se to gradi usred idiličnog istarskog maslinika?

Što se to gradi usred idiličnog istarskog maslinika?
Foto:Screenshot/Istra24

Nakon višegodišnje stanke, tijekom zadnjih nekoliko mjeseci ponovno se radilo na građevini među maslinama, na području koje u važećem prostornom planu nije građevinsko.

Mjesto radnje je između Vodnjana i Galižane. Gradi navodno tvrtka iz Buzeta i to poslovni centar. Budući da zvuči nevjerojatno da bi netko ušao u toliku investiciju bez da posjeduje sve dozvole koje mu trebaju za pojašnjenje cijele situacije, kolege iz Istre24 obratile su se kome drugome nego samim investitorima, tvrtki Trio 1 d.o.o. iz Buzeta koja se bavi vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama.

- Malo sam razmišljala i zaključila da obzirom da ništa nije sporno vezano uz našu zgradu, ne vidim razloga da se nešto o tome piše. Ako je potrebno možemo vam poslati našu građevinsku dozvolu ili kopiju projekta gdje je vidljivo da sve radimo u skladu s projektom. Pregovori s potencijalnim kupcima još traju i dok se prodaja, naravno ukoliko do nje dođe, ne realizira, mi smo do daljnjeg vlasnici i jedini kompetentni za odgovoriti na pitanja vezana uz naše poslovanje. U svakom slučaju ukoliko odlučite nešto pisati, mi vam to nikako ne možemo zabraniti, ali bih vas molila da prije toga s nama raspravite sve nejasnoće. Ne bih voljela da steknete dojam da ne želimo dati izjavu, nego mislim da  gradnja naše hale nije nešto što bi zanimalo javnost, odgovorila je Nataša Barić iz spomenute tvrtke.

Ista gospođa Barić kasnije je medijima odbila poslati projekt i dozvolu, navode iz Istre24, a kako je iz njenog odgovora jasno da se planira prodaja ovog objekta, medijima je i potvrdila da su u zadnjih godinu dana pokušali prenamijeniti objekt u salu za vjenčanje s pratećim restoranom i smještajem.

No, sve bi to još nekako i "pilo vodu", navode iz Istre 24 da cijela ova građevinska zona nije izbačena iz prostornog plana.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.