2 min. čitanja

ŠTO SE DOGAĐA? Platili kartu da vlakom dođu do Splita pa cijelim putem spavali na podu

ŠTO SE DOGAĐA? Platili kartu da vlakom dođu do Splita pa cijelim putem spavali na podu
Foto: Čitatelj/N1

Više od 13 sati traje put vlakom od Osijeka do Splita. Riječ je o izravnom sezonskom vlaku koji su mnogi Slavonci jedva dočekali. No malo tko se nadao prizoru prekrcanih vagona u kojima putnici spavaju po podu zbog čega mnogi satima nisu mogli doći niti do WC-a.

Da u Hrvatskim željeznicama vlada kaos sam po sebi, nije nepoznata stvar. Osim što brzim vlakovima trebaju sati i sati da dođu do određene dionice koju su do prije 15-ak godina prolazili puno brže, čini se da beskrajno spore vožnje nisu glavni problem HŽ-a. Snimke pretrpanih vagona u sezonskom vlaku koji od Osijeka preko Zagreba vozi do Splita gdje putnici leže na podu i prelaze jedni preko drugih, nasmijale su internet, ali ujedno i pokazale nesposobnost i neorganiziranost onih koji upravljaju HŽ-om.

– Nisam dugo putovala vlakom, ali mislim da nakon ovoga niti neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u vlak, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će HŽ vjerojatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda. U Zagrebu je već na kolodvoru bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u vlak. Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno – ispričala je za N1 putnica Dijana Grgić rekavši da kondukteri uopće nisu kontrolirali ulazak putnika.

Vlak je do Knina putovao čak 6 sati, kaže putnica, dodavši da je kasnio čak sat vremena. No nije to jedina zanimljivost ovog kaosa u režiji HŽ-a.

– Razgovarala sam s putnicima, jako su loše njihove reakcije, to nisu normalni i ljudski uvjeti. Bili su zbunjeni jer nisu imali koga pitati što da rade. Bili su prepušteni sami sebi. Nitko nije prekontrolirao karte – ispričala je ogorčena putnica.

Drugim riječima, tko je išao iz Zagreba za Split navedenim vlakom mogao je komotno ući u vagon bez karte, koju kondukteri prema svjedočenju putnice, nisu niti pregledavali. Iz HŽ-a se o ovoj sramotnoj epizodi još nisu oglasili.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U Split stigao prvi HŽ-ov vlak iz Osijeka i odmah kasnio je 83 minute!
Put vlakom od Zagreba do Pule traje gotovo 24 sata
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.