2 min. čitanja

Što donosi "Bela nedeja" u Kastvu?

Što donosi "Bela nedeja" u Kastvu?
Foto: Visit Kastav

KASTAV - Grad na brdu između Rijeke i Opatije, jedinstvena je pozornica za nezaboravna iskustva, mjesto koje povezuje netaknutu prirodu i tisućama godina dugu povijest – grad doista bogate prošlosti pod čijm se zidinama susreću vrhunska gastronomija i prekrasan pogled na Kvarner.

Gradu slijede tri najbolja dana u godini u skopu Bele nedeje, najveće i najpoznatije fešte u čast mladom vinu. Bela nedeja najveći je kastavski blagdan, kastavska užanca, stoljetna tradicija za koju i danas svi mještani i pravi prijatelji Kastva žive cijelu godinu, pišu Turističke priče.

Foto: Grad Kastav

‘Vavek nova štorija’ oduševit će kao što to čini od 1400 godine jer je trodnevni program složen s puno pažnje – počevši od sajamske ponude, gastronomskih delicija, Festivala vina i zabave po svačijem guštu – pa nadalje.

Kastav od 30. rujna do 2. listopada tako živi punim plućima od jutra do mraka. Lani je manifestaciju pohodilo 45.000 posjetitelja, a ove godine se očekuje novi rekord. Iako su vinogradari i vinari imali izazovnu godinu, ona je ipak rezultirala odličnom berbom i sjajnom mladom belicom.

Foto: Grad Kastav

– Ove godine očekujemo još više posjetitelja jer najavljuju toplo i sunčano vrijeme, a mi smo pripremili sadržaje za sve uzraste, odličan program i bogatu gastro i eno ponudu. Naši vinogradari i vinari imaju kvalitetno mlado vino, unatoč izazovnoj godini, tako da na nama ostaje samo da vas pozovemo u Kastav i da tri dana provedemo u druženju s obitelji i prijateljima u ugodnoj atmosferi i još jednoj nezaboravnoj Beloj nedeji - poručio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac.

Dakle, tri dana i noći, dvije pozornice, odlični izvođači, ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, izložbe, radionice, lunapark, sajam…

Blanka Kufner

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.