1 min. čitanja

Stiže osjetna promjena: Slijedi južina i temperature blizu 20 °C

Stiže osjetna promjena: Slijedi južina i temperature blizu 20 °C
Foto: Morski HR

Iako je vedro duž obale, u unutrašnjosti je tmurno, što zbog oblaka što zbog magle. Na pojedininim dionicama na kontinentu vidljivost je značajnije smanjena, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba, otkud apeliraju na oprez i zbog mogućnosti stvaranja poledice.

Naime, temperature su jutros prilično niske, -4.5 u dijelovima Gorskog kotara. U nastavku ponedjeljka dijelom sunčano, uz najviše sunca na Jadranu, i to osobito u Dalmaciji, najavljuje meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

I u utorak slično, stabilno, suho, i većinom sunčano. Doduše, u unutrašnjosti ujutro treba računati na maglu, ali i hladne prilike.

Drugi dio tjedna donosi osjetan porast temperatura, pa bi temperature na Badnjak, primjera radi, mogle biti oko 15 u dijelovima u unutrašnjosti, na moru i više, osobito na dalmatinskim otocima.

Zatopljenje će biti uslijed južine, no u jugozapadnoj struji će stizati i oblaci, pa će biti malo nestabilnije. Treba stoga računati na mogućnost malo kiše, i to većinom u Gorskom kotaru i Lici te na dijelu sjevernog Jadrana.

No, u većini predjela blagdani će ipak proći suho.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.