1 min. čitanja

Stipe Petrina o sudbini Brodosplita: "Otišli su škverani u tišini, a to sam govorio 2016."

Stipe Petrina o sudbini Brodosplita: "Otišli su škverani u tišini, a to sam govorio 2016."
Foto: Youtube / Screenshot / TV Šibenik

Načelnik Primoštena Stipe Petrina, u objavi putem Facebooka osvrnuo se na sudbinu Brodosplita.

- Otišli su škverani u tišini. Rijedak je ovo slučaj propasti nekoć moćne i goleme brodograđevne tvrtke - bez ljudskog lica. Radničkog lica. Sindikalnog! Utišali se svi. Niti pisnu, niti zubi škrinu! Nije junačka Bosna šaptom pala, škver je splitski potonuo bez glasa', poručuje.

Da će se ovo desiti govorio sam u Saboru 2016. Zato sam dobio dvije kaznene prijave, jednu od Debeljaka, a jednu od Brodosplita. Obje su završile u moju korist.

Da o ovome govorim potakli su me svi sindikati u Brodosplitu. Ja sam njihovu želju ispunio. Oni moje preporuke nisu. Danas su svi na gubitku. Doslovno svi.

Tada sam govorio 'Škver će se ugasiti i dovesti do stečaja da bi se brodogradnja ugasila, a super atraktivni tereni iskoristili za bogaćenje pojedinaca'. Mnogi su mi se rugali i ismijavali me.

Uostalom, kao i uvijek kada ne razumiju 'što se iza brda valja'. Danas će ti glupani cviliti kao 'ništa ne valja i kako je nemoguće ovako živiti'.  Hm, tko je ustvari jedini krivac za sve ovo što se dešava?

Da će Split, Dalmacija, Hrvatska i ljudski ponos ovako jadno i bez glasa pasti prije 32 godine bilo je nezamislivo - zaključio je Petrina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.