2 min. čitanja

Šteta u aferi Uljanik 'teška' je dva i pol Pelješka mosta!

Šteta u aferi Uljanik 'teška' je dva i pol Pelješka mosta!
Foto: Uljanik

RIJEKA - Istražitelji sumnjaju da je ukupna šteta počinjena u slučaju Uljanik grupe 7,7 milijardi kuna što se može izraziti i kao vrijednost dva i pol Pelješka mosta.

Dobra dva i pol Pelješka mosta, odnosno 7,7 milijardi kuna ukupna je šteta za koju kriminalistički istražitelji sumnjaju da je počinjena u slučaju Uljanik grupe, otkrili su iz Ravnateljstva policije u nedavnom priopćenju o podizanju nove, pete po redu kaznene prijave protiv bivših pulskih menadžera.

Prema ovim policijskim sumnjama, radilo bi se o apsolutnom crnom rekordu gospodarskog kriminala u povijesti hrvatske države prema kojem čak i mega afere oko Agrokora ili, recentnije, Ine ispadaju 'male bebe'.

Tresla se brda, rodio se miš

Afera Uljanik, međutim, ima i svoje naličje kad je u pitanju sudsko procesuiranje i po tome nimalo ne odskače od većine drugih. Građanima Lijepe naše, nažalost, itekako je poznata istinitost one stare narodne - tresla se brda, rodio se miš.

U protekle četiri godine, otkad su uhićeni dotad nedodirljivi i moćni pulski menadžeri, opravdane sumnje u kaznene malverzacije urodile su tek jednom podignutom optužnicom kojom se Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Veljka Grpca, Dragutina Pavletića i ostalih osmero optuženih tereti za štetu od oko 900 milijuna kuna.

Optužnica je potvrđena na Županijskom sudu u Rijeci još prije godinu dana i sve otad čeka se da se odredi termin za početak suđenja.

Sasvim je izvjesno da će se ovo suđenje Uljanikovim menadžerima, razvlačiti godinama jer je riječ o iznimno obimnom i kompliciranom predmetu, a moguće je da će do pravomoćnog sudskog epiloga proteći i dvoznamenkasti broj godina, piše Novi List.

PROČITAJTE JOŠ:

U “slučaju Uljanik” nove kaznene prijave
Provedeno je dodatno kriminalističko istraživanje poslovanja Uljanik grupe, od strane policije koja je podnijela kaznene prijave protiv troje bivših članova uprave i šestero bivših članova nadzornog odbora, a koje se sumnjiči da su tvrtku oštetili za više od četiri milijarde kuna. Prema priopćenju…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.