1 min. čitanja

Stanovnicima Dugog Rata prekipjelo: "U nedjelju prosvjedujemo, jer imamo pravo na život bez smeća!"

Stanovnicima Dugog Rata prekipjelo: "U nedjelju prosvjedujemo, jer imamo pravo na život bez smeća!"
Foto: Televizija Dugi Rat / Youtube / Screenshot

DUGI RAT - Načelnik općine Dugi Rat, Tonči Bauk pozvao je mještane na prosvjed kojeg planiraju održati u nedjelju 13. studenog ispred bivše tvornice Dalmacija.

"Pozivam mještane općine Dugi Rat na prosvjed 13.11. u 12 sati ispred bivše tvornice na kojem ćemo tražiti svoja prava, prava na život bez smeća i prljavih igara. Molim sve Saborske zastupnike koji zastupaju Splitsko dalmatinsku županiju, udruge, prijatelje naše općine, Torcidu i medije dođite i dajte nam potporu.

Prvi naš prosvjed organiziran prošle godine donio je male pomake. Za nas su ti pomaci bitni ali Ministarstvo općinu Dugi Rat ne doživljava kao mjesto s 257.000 tona štetnog otpada. Za njih je to mala i nebitna glasačka sredina na nekom zabitom mjestu “u srcu Jadranske obale”. ’90-ih crna točka Jadrana koja se morala ukloniti zbog kojekakvih mešetara i njihovih osobnih interesa.

Moram istaknuti da sanaciju čekamo od 2011. godine a krivicu moramo snositi i mi mještani jer se nije čuo naš glas. Žalosno je da se moramo prepucavati s Ministarstvom je li šljaka opasna ili ne. Šljaka je opasna ako su i samo malo povišeni parametri s obzirom na zakonske propise. Ukloniti je moramo što prije jer mi smo svjedoci što se događa na području općine Dugi Rat. Ako je jedna generacija iz tvornice otišla u mirovinu, druga izgubila posao zbog rušenja tijekom rata uz obećanje blagodati od turizma, što nama preostaje nego boriti se do kraja.

Ako Ministarstvo ne reagira na naš apel, spremni smo ići i na Markov trg s kamionima punim šljake", poručio je načelnik Dugog Rata.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.