2 min. čitanja

Stanovnici otoka u zadarskom akvatoriju bijesni su na Jadroliniju: "Trajekti ne plove danima!"

Stanovnici otoka u zadarskom akvatoriju bijesni su na Jadroliniju: "Trajekti ne plove danima!"
Foto: HRT / Screenshot

Stanovnici otoka Iža revoltirani su i ljuti na nacionalnog brodara Jadroliniju, jer trajekti i katamarani zbog juga nisu plovili dva dana. Veći broj ljutitih Ižana je sa svog otoka u subotu doplovio do Zadra u brodici od sedam metara, želeći dokazati da trajekti i katamarani mogu voziti.

Nevrijeme zbog kojega trajekti i katamarani ne plove. Ižani su se poslijepodne brodicom od sedam metara zaputili prema Zadru. Otočani bijesni i ogorčeni.

- Krenula sam jučer prvo s katamaranom u 8 sati koji je odgođen. Ujutro je također trebao biti u 10 sati. Zvala sam Jadroliniju, rekli su da će biti, međutim i to je odgođeno - rekla je putnica Ivana Rakocija.

Ne smatra se ugroženom jer se na Iž vraća u maloj brodici.

- Ako je on mogao doći s Iža tu, možemo se i vratiti. Sramota je da trajekt nije krenuo, naglasila je.

S Iža se po putnike u Zadar vlastitom brodicom od sedam metara otisnuo mještanin Siniša Kulišić.

- Namjerno sam došao u Zadar da pokažem ovim ljudima na trajektu da nije u redu što su nas ostavili ovako na cjedilu. Puno puta smo mi boduli ostali na suhom, rekao je Siniša Kulišić - predsjednik MO-a Veli Iž.

Obavijestili su i Otočni sabor.

- Mi smo tražili i kao Otočni sabor i preko mjesnog odbora od Jadrolinije, od agencije da se odvozi linija da ne mora to biti u 11 sati po plovidbenom redu, nego po mogućnosti uspostave plovidbe - rekao je Denis Barić, Otočni sabor.

Iz Jadrolinije samo priopćenje bez odgovora na pitanje zašto, ako vremenski uvjeti to dopuštaju, trajekti i katamarani ne plove.

"Radi vremenskih neprilika u prekidu je linija koju navodite, kao i brojne druge na tom području koje održavaju uz Jadroliniju i ostali brodari. Stanje se prati kontinuirano i linije uvode čim vremenske prilike omoguće. Jadrolinijini pomorci daju sve od sebe kako bi održali svakodnevnu povezanost otoka s kopnom" stoji u priopćenju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija odgovorila Gradu Hvaru zašto je opet otkazana linija Split - Stari Grad: “Vremenski uvjeti bili su zaista ekstremni!”
Grad Hvar poslao je službneni upit Jadroliniji, u kojem je od Uprave tražena informacija o razlozima ponovljenih otkazivanja polazaka na liniji 635 Split – Stari Grad, te su zatražili zamjensko rješenje u ovakvim slučajevima. Odgovor Jadrolinije prenosimo u cijelosti: “Prije svega želimo reći da s…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.