1 min. čitanja

Središnji šibenski trg Poljana dobio novu prestižnu međunarodnu nagradu

Središnji šibenski trg Poljana dobio novu prestižnu međunarodnu nagradu
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Nakon što je  šibenska  Poljana osvojila nagradu Big SEE Architecture Award, stiže i novo priznanje – Grand Prix u kategoriji „Landscape and Urban design“ za uređenje glavnog gradskog trga.

– Gotovo da nema domaćeg ili međunarodnog  strukovnog udruženja koje nije vrednovalo uređenje šibenskog gradskog trga Poljane. Zaista smo ponosni na to, ali uvijek ističemo da  najveći uspjeh Poljane nije arhitektonsko ostvarenje, već činjenica da je među našim sugrađanima zaživjela kao mjesto okupljanja, šetnje i druženja – rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Nagradu Big SEE Architecture Award dodjeljuje Zavod Big, centar kreativnih ekonomija jugoistočne Europe sa sjedištem u Ljubljani koji potiče razvoj kreativne ekonomije, povezuje razvojne potencijale društva i ima za cilj suočiti se s izazovima suvremenog svijeta, a Grand Prix je priznanje za najboljeg među najboljima.

– Podsjetimo, Poljana je nominirana za najznačajniju europsku nagradu za suvremenu arhitekturu Mies Van den Rohe Award 2022., potom za nagradu „Viktor Kovačić“ koju dodjeljuje Udruga hrvatskih arhitekata za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. godini, za godišnju nagradu „Vladimir Nazor“ iz područja arhitektura i urbanizam, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture i medija. Najsvježija je nominacija za  nagradu „Piranesi“, godišnje priznanje za najuspješnije nove arhitektonske realizacije iz Austrije, Češke, Hrvatske, Grčke, Italije, Mađarske, Slovačke i Slovenije – dodao je Mileta.

Projekt uređenja gradskog trga Poljana izradio je Autorski tim iz studija Atelier Minerva na čelu s Paolom Šimetin i Ivanom Tutek .

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Brodosplit osvojio nagradu za projekt šibenskog trga Poljana
Nova priznanja za šibenski trg Poljana uz nominaciju za najprestižniju europsku nagradu za arhitekturu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.