2 min. čitanja

Središnji raspon starog čiovskog mosta vraćen u Trogir – Slijede završni radovi

Središnji raspon starog čiovskog mosta vraćen u Trogir – Slijede završni radovi
Foto: Grad Trogir

TROGIR – Nakon šest mjeseci obnove u korčulanskom brodogradilištu Radež, središnji čelični raspon starog čiovskog mosta vraćen je u Trogir i ponovno montiran u upornjake mosta.

Ovo je prva potpuna sanacija mosta nakon 60 godina otkako je izgrađen, a u nju se krenulo nakon što su otvaranjem novog čiovskog mosta ostvareni preduvjeti za to. Projekt je vrijedan nešto više od 20 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.

Foto: Grad Trogir

Projekt je uključivao potpunu sanaciju središnjeg raspona u što je uključeno oko 30 tona novog čelika, postavljene su nove instalacije, napravljeno je pjeskarenje te je stavljena nova antikorozivna zaštita. Radovi teku prema planu, a današnjom montažom središnjeg čeličnog raspona započela je treća, završna faza rekonstrukcije starog čiovskog mosta.

– Radi se o jako važnom mostu za grad Trogir, značajne upotrebne, ali i svake druge vrijednosti. Po sanaciji ćemo dati nadležnost nad njime Županijskoj upravi za ceste i, nadam se, imati objekt dugo u funkciji uz redovno održavanje. Posao još nije gotov, a nakon završnih radova, očekujemo most u funkciji do kraja lipnja – najavio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Foto: Grad Trogir

U ovoj završnoj fazi radova slijedi postavljanje novih armiranobetonskih ploča i nove zaštitne ograde, sanacija kamenih elemenata mosta, postavljanje rasvjete te izrada novog asfaltnog sloja, kao i ugradnja prometne opreme.

Iz Grada najavljuju da će privremena brodska linija ostati u funkciji do otvaranja mosta za pješački promet, a novost je i ta da će od uskrsnog vikenda ta linija svih sedam dana u tjednu voziti do ponoći.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

STARI ČIOVSKI MOST USKORO U FUNKCIJI U četvrtak se montira sredičnji čelični raspon
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.