1 min. čitanja

STARI ČIOVSKI MOST USKORO U FUNKCIJI U četvrtak se montira sredičnji čelični raspon

STARI ČIOVSKI MOST USKORO U FUNKCIJI U četvrtak se montira sredičnji čelični raspon
Foto: Grad Trogir

TROGIR – Središnji čelični raspon starog čiovskog mosta, koji se obnavljao na Korčuli, trebao bi biti dopremljen u Trogir i montiran ovog četvrtka ukoliko vremenske prilike to dozvole.

– Dovršen je prije 10-ak dana, ali prvo smo imali buru pa jugo te dizalica nije mogla funkcionirati. Nakon montaže izvođač će uvesti dvije smjene, moguće i noćnu kako bi se ispoštovali zacrtani rokovi. Uz sigurnost važno je i da se most estetski uklopi u vizuru grada. Kroz mjesec i pol dana trebao bi biti u punoj funkciji. U međuvremenu u dogovoru s Hrvatskim cestama od petka bi krenula produžena brodska linija od 06:00 do ponoći koja bi olakšala Čiovljanima i njihovim gostima dolazak u grad – kazao je za Gradski radio Trogir gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Stari čiovski most izgrađen je 1962., a otvarao se do početka 80-ih godina. Nekad su tim rascjepom prolazili trajekti za otoke Drvenik Veliki i Mali te ostala plovila. Novi most dobit će dekorativnu linijsku led rasvjetu, a zahvaljujući nadogradnji armiranobetonskih elemenata mostom će moći prometovati motorna vozila i pješaci.

Nakon šest desetljeća njegove funkcije, središnji raspon starog čiovskog mosta, koji teži stotinjak tona prošlog je listopada opremljen na obnovu. Projekt obnove “težak” je 20 milijuna kuna, financiraju ga Hrvatske ceste, a izvodi specijalizirana građevinska tvrtka Spegra.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Obnova starog čiovskog mosta mogla bi biti gotova prije roka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.