1 min. čitanja

STRAŠNO Lancima se vezala za palmu pred splitskom Gradskom upravom:"Ostajem ovdje do smrti pa neka me bace u more!"

STRAŠNO Lancima se vezala za palmu pred splitskom Gradskom upravom:"Ostajem ovdje do smrti pa neka me bace u more!"
Foto: Dalmacija danas/Katarina Maljković

Agonija Vanje Šimleše počela je prije više od trideset godina, kada je kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje zgrade Muslimanke u Ulici Domovinskog rata, donosi Dalmacija danas.

- Imala sam vlastiti stan, 1/1, u privatnoj kući. Grad Split je rušio tu kuću da bi dao tri zadruge, srušila se naša kuća da bi se izgradila Muslimanka. Meni je za moje vlasništvo dat stan na plaćanje mjesečne stanarine. To sam dobila za svoje vlasništvo - izjavila je očajna Vanja Šimleša.

Hodočašće po sudovima bilo je uzalud.

- Grad Split toliko je lagao, toliko je muljao, da su nas svi sudovi odbili i da sam ja sve izgubila. Ja sam rekla i napisala sucima da ni ludi iz ludnice ne bi svoj vlastiti stan dali za stan s podstanarstvom. Tko bi to učinio? Nitko! Prema tome, sve sam vam s tim rekla - nastavlja Vanja Šimleša.

Jutros joj je voda došla do grla pa je stigla pred Gradsku upravu, sjela pored palme, vezala se lancem i spremna je kaže ovdje ostati do smrti. Poručuje neka je bace u more. Barem joj more nitko neće oteti, niti naplatiti stanarinu.

Da živimo u državi u kojoj se poštenje i rad nagrađuje osobnim tragedijama, a lopovluk i kriminal vilama i stanovima, odavno smo znali. No, ovakvi slučajevi samo dodaju sramotu na mrlju države i društva današnje Hrvatske? Jesmo li zaista spali ovoliko nisko? Jedno je sigurno, tragedija ove gospođe ultimativna je sramota države, grada i društva!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.