1 min. čitanja

Sprema se zadarska "fešta od plave ribe"!

Sprema se zadarska "fešta od plave ribe"!
Foto: Screenshot/YouTube

Delicije od plave ribe pripremat će se u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala, a Zadrane i posjetitelje svakako bi moglo zanimati zaviriti u gastro čarolije na Trgu Petra Zoranića.

Subota 6.6. dakle dan je plave jadranske ribe – uzgojene tune iz kaveza te inćuna i srdele iz ulova ribarske flote. Festival podupiru sve najveće marikulturne tvrtke Zadarske županije, pa će subota Chef's Corneru u velikom festivalskom šatoru biti u znaku dohranjene atlantske plavoperajne tune iz Jadrana koja je zbog svoje iznimne kvalitete postala vrlo traženom u svijetu, a naviše je vole Japanci.

Mlade jedinke plavoperajne tune love se u Jabučkoj kotlini i uzgajaju osamnaest mjeseci. Izlovom japanskom tehnikom ike jime tuna ne osjeća bol i strah, piše eZadar.

Divlje ulovljena, pri uzgoju isključivo sitnom plavom ribom hranjena vrhunska plavoperajna tuna bit će zvijezda dana, a naći će se u tuna burgeru, ražnjićima s povrćem, salati od tune i krastavaca, tartaru, tortilji…Koliko čujemo ići će i Paul Bradbury, blogger koji je Manchester zamijenio hrvatskim suncem i rijetko kad propušta dobar komad na tanjuru.

Na Chef's Corneru naći će se još i klasični pohani inćun s krumpir salatom, sendvič s plavom ribom i još štošta.

Uh, divote!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.