1 min. čitanja

sPort 2023. - Luka Ploče domaćin sportskim susretima hrvatskih luka

sPort 2023. - Luka Ploče domaćin sportskim susretima hrvatskih luka
Foto: Facebook / ŠC Močvara Ploče / Klik Ploče / Ilustracija

PLOČE - Luka Ploče organizira Sportske susrete hrvatskih luka “sPort 2023.” koji će se održati u Pločama od 6. do 8. listopada ove godine.

Ploče će biti domaćin lukama Rijeka, Vukovar, Zadar i Split koji će se s Lukom Ploče, Naftnim terminalima Federacije, ATT -om, ENNA-om i Maerskom natjecati u nizu sportskih disciplina na Sportskom centru Močvara i u Domu sportova Ploča.

- Inicijativa organiziranja ove jedne, nadamo se, lijepe priče koja je u začetku, došla je od strane Uprave Luke Ploče proizašla iz želje da se oživi tradicija koja korijene vuče upravo iz Ploča - poručuju organizatori.

Simbolično, na istom mjestu, na kultnoj Močvari, davne 1977. održani su Susreti radnika luka i pristaništa na kojem je sudjelovalo čak 18 luka: domaćin Ploče, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Šibenik, Vukovar, Zadar, Bar, Beograd, Brčko, Koper, Novi Sad, Pančevo, Prahovo, Smederevo i Sremska Mitrovica.

Povod igrama bilo je puštanje u pogon električne rasvjete na Sportskom centru Močvara, a na početku igara sastale su se ekipe malonogometnih reprezentacije Ploča i Splita.

Na igralištima Močvare, bućalištu i poligonu Luke Ploče po lijepom i sunčanom vremenu odvijala su se natjecanja u malom nogometu, bućanju, šahu, potezanju konopa, stolnom tenisu i radnim disciplinama: rukovanje traktorom, auto viljuškarom i dizalicom.

- Močvara je i dalje tu, obnovljena i reprezentativna, željno očekuje nova natjecanja, nova druženja, nove radosti. Oživljamo tradiciju i stvaramo uspomene.Vidimo se u subotu, 7.10. na Močvari! Svi ste pozvani - kažu domaćini.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.