2 min. čitanja

Splitski pročelnik HGSS-a obratio se medijima nakon divljačkog napada na njihova člana u Kaštelima

Splitski pročelnik HGSS-a obratio se medijima nakon divljačkog napada na njihova člana u Kaštelima
Foto: HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) najoštrije osuđuje napad na člana HGSS-a kao i bilo kakav oblik nasilja te ga smatra neprihvatljivim za naše društvo, kazao je vidno potreseni pročelnik HGSS Stanice Split, Branimir Jukić.

- Sinoć je stradao naš kolega Kruno. Naime, on je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu planinskog pohoda na Kozjaku i prilikom povratka doma negdje oko 19.30 sati teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. To mu se dogodilo kada je trebao ono malo što mu je ostalo od blagdana i praznika provesti sa svojom obitelji.

Foto: HGSS

Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan i pouzdan kolega, iza sebe ima brojne akcije spašavanja, a ovo mu se dogodilo ispred kuće tako da nas je to sve skupa šokiralo. On je u bolnici i nama je u ovom trenutku najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i nama u službu.

Kao Gorska služba spašavanja često puta ulažemo velike napore da bi spasili ljudske živote i to radimo bez odustajanja. Naprosto nam je ovo što se dogodilo društvena pogubna činjenica i sve nas je to jako potreslo i šokiralo, kazao je. Izrazio je zahvalnost liječnicima koji brinu o kolegi kao i policiji. Za Kruna je Jukić imao samo lijepe riječi jer uostalom Kruno iza sebe ima veliki broj akcija spašavanja, član je HGSS-a već desetak godina, a i na dan ovog ružnog događaja vraćao se kući s dežurstva kao član HGSS-a, kao službena osoba - rekao je vidno potreseni pročelnik HGSS Stanice Split, Branimir Jukić.

- Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) najoštrije osuđuje jučerašnji napad na člana HGSS-a kao i bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo. Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na našeg člana i osobu koja mu je pružala prvu pomoć. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelja

Našem napadnutom članu i njegovoj obitelji pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te obojici napadnutih želimo brz oporavak - kazao je Jukić.

I.M.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.