1 min. čitanja

Splitska zračna luka ima novo ime!

Splitska zračna luka ima novo ime!
Foto: SDŽ

SPLIT - Splitska zračna luka nosit će ime Zračna luka „Sveti Jeronim“, po zaštitniku Splitsko-dalmatinske županije, odlučeno je na Skupštini Zračne luke Split, održanoj u petak u Zagrebu.

Inicijativu za promjenom imena pokrenuo je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, koji je rekao kako je sretan i ponosan zbog ove odluke.

- Naša inicijativa je urodila plodom i moram zahvatiti akademskoj zajednici, svim crkvenim velikodostojnicima, akademicima i svim ljudima s područja kulture iz Splita i naše županije što su nam bili potpora i podrška. Sveti Jeronim sletio je u našu zračnu luku! - kazao je Boban. 

Splitsko-dalmatinsku županiju predstavljao je pročelnik Kabineta župana dr. sc. Davor Pavić, a odluka o novom imenu stupa na snagu odmah 

Iz Splitsko-dalmatinske županije kažu da su brojni uglednici iz vjerskog, kulturnog i društvenog života te akademske zajednice svojim su potpisom podržali inicijativu župana Blaženka Bobana o preimenovanju splitske zračne luke u Zračnu luku „Sveti Jeronim“.

SuperSurvey

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.