1 min. čitanja

Splitska pomorska policija u 7 dana napisala 42 kazne za prekršaje na moru

Splitska pomorska policija u 7 dana napisala 42 kazne za prekršaje na moru
Foto: MUP

U proteklih sedam dana, od 24. do 31. srpnja 2023. godine,  policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 42 prekršaja iz Pomorskog zakonika i ostalih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe. Drugim riječima, splitska pomorska policija na čitavom akvatoriju najprometnijeg  jadranskog splitskog plovnog područja ispisala 6 kazni dnevno ili jednu kaznu svako 4 sata, odnosno unutar osmosatnog radnog vremena, dvije kazne.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su 11 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Također su sankcionirali 7 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 13 zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge  različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu i dr.).

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.