2 min. čitanja

Splićanina sud kaznio najstrožom kaznom jer je gradskoj službenici napisao da je potkapacitirana

Splićanina sud kaznio najstrožom kaznom jer je gradskoj službenici napisao da je potkapacitirana
Foto: Morski HR / Ilustracija

SPLIT - Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu kaznila je Baldu Đanovića iz Geta (kvart u samom centru Splita) najstrožom mogućom kaznom od 100 eura za vrijeđanje voditeljice Odsjeka za staru gradsku jezgru i baštinu, piše Dalmatinski portal. Prekršaj je počinjen u vezi s vršenjem službe i obavljanjem poslova iz djelokruga rada njenog radnog mjesta.

Đanović joj je poručio da je jedna od najnesposobnijih za koje zna da su uhljebljeni na gradskoj sisi i da se jednostavno preuhljebi u Čistoću, "zaduži metlu i škovaceru i napokon krene raditi nešto za što je sposobna".

Poslao joj je i dopis u kojem ju je nazvao "trla baba lančicom", nesposobnom i potkapacitiranom, čime je počinio prekršaj članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zaključio je sud.

Optužni prijedlog podnijela je splitska policija. Sud je izdao prekršajni nalog kojim je Đanović kažnjen s 380 kuna, no na to je uložio prigovor pa je došlo do suđenja.

"Nisam je vrijeđao, prima plaću, a ne radi"

Đanović je na suđenju potvrdio da je napisao dopise, ali smatra da se ne radi o vrijeđanju i omalovažavanju, dapače, smatra da voditeljica Odsjeka ima pozamašna primanja ne radeći u službi ono za što je plaćena. Zatražio je da se dovedu njeni šefovi i da mu oni kažu zašto ne radi posao za koji je plaćena.

Kaže kako je on treća generacija koja živi u Getu i zato misli da voditeljica Odsjeka svojim neradom čini štetu i njegovim susjedima, ocu, supruzi i djeci. Rekao je i kako će se i dalje boriti protiv nerada gradske službenice. Sporne citate smatra ukazivanjem na činjenično stanje.

- Budući da se već pozivamo na bajke, dajte i da ovo napomenem. Mislim da dječak koji je ukazao da je car gol, ipak nije bio kažnjen, već je caru pomogao da golotinju sakrije - kazao je Đanović na suđenju.

Saslušana je i prozvana voditeljica Odsjeka. Njoj nije jasno zašto je Đanović vrijeđa jer svoj posao obavlja korektno i savjesno te je za svaku godinu dobila ocjenu odličan.

Sutkinja je na kraju postupka zaključila da je Đanović ostvario obilježja citiranog prekršaja. To što on smatra da ovakve kvalifikacije nisu vrijeđanje i omalovažavanje, sud nije mogao prihvatiti.

- Ako je okrivljenik imao primjedbi na rad dotične, trebao je uputiti podnesak njenom šefu i objasniti zašto se ne slaže s radom dotične, a nije tako postupio. Okrivljenik je izjavio da gospođu i dalje smatra nesposobnom nakon što je saslušao njezin iskaz. Izjavio je kako nema primjedbi i pitanja, ali i dalje smatra da je nesposobna, što sud smatra daljnjim vrijeđanjem iste - stoji u presudi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.