1 min. čitanja

ŠPILJE OTOKA HVARA Kulturno turistički vodič o dosad neotkrivenim znamenitostima

ŠPILJE OTOKA HVARA Kulturno turistički vodič o dosad neotkrivenim znamenitostima
Foto: Wikimedia

HVAR - "Špilje otoka Hvara – kulturno turistički vodič" projekt je Turističke zajednice grada Hvata kojeg je sufinancirala Splitsko-dalmatinska županija iz programa Pomorska baština.

Projekt “Špilje otoka Hvara – kulturno turistički vodič" zamišljen je kao prvi takve vrste na otoku Hvaru. Projektom su se valorizirale odabrane špilje na Hvaru te su se opisale prirodne i kulturne, povijesne i arheološke znamenitosti najvažnijih špilja na Hvaru kao što su Markova špilja, Grapčeva špilja, Babina špilja, Špilja Sv. Nedilje i špilja Badanj u Pokriveniku te dvije podvodne špilje u kojima postoje tragovi ljudskih intervencija. U svim ovim špiljama pronađeni su bogati arheološki tragovi života koji sežu do 6500 g.pr.Kr.

Od svih špilja jedino je Grapčeva špilja turistički valorizirana, dok se o ostalima ne vodi briga niti su popularizirane. Ovim projektom su se špilje pregledale, fotografirale, stručno opisale, izradio se prijedlog prezentacije i izradila se dvojezična brošura s kartom te opisom kako im pristupiti i posjetiti ih.

U prvoj fazi projekta izdan je turističko – kulturni vodič na hrvatskom i engleskom jeziku sa mogućnosti daljnjih reizdanja. Uz vodič napravljen je i Elaborat o stanju špilja i prijedlogom daljnjih radova u špiljama kako bi se turistički i kulturno valorizirale i popularizirale. Promocija vodiča očekuje se kroz prosinac 2022. godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.