1 min. čitanja

Spasioci na plažama ključni za sigurnosni imidž Hrvatske kao turističke zemlje - Ovo ljeto spasili 23 života

Spasioci na plažama ključni za sigurnosni imidž Hrvatske kao turističke zemlje - Ovo ljeto spasili 23 života
Foto: HCK

Spasioci Hrvatskog Crvenog križa (HCK), šest stotina njih točnije, imali su na hrvatskim kupalištima ovog ljeta više od tisuću intervencija i spasili čak 23 života, priopćio je u petak HCK u povodu završetka spasilačke sezone.

Iz Crvenog križa kažu da se i ove sezone Hrvatska suočavala s nedostatkom spasioca, a kako bi se takav negativan trend promijenio, ulažu znatne napore u privlačenje spasioca koji su ključni za sigurnosni imidž Hrvatske kao turističke zemlje.

Zanimanje - spasioc! Svake ih se godine na Kvarneru traži sve više
Na kvarnerskim plažama o sigurnosti kupača brine 38 spasioca, no bilo bi kažu dobro da ta brojka bude i kudikamo veća. Postati spasilac nije ni malo lako. Prvi je uvjet, naravno, završiti tečaj. - Tečaj je vrlo naporan, intenzivan, traje 7 dana . Ali prije samog pristupa tečaju kandidati moraju za…

Radi privlačenja mladih u spasilačku službu i ukazivanja na potrebu osnivanja spasilačkih postaja na svim kupalištima u Hrvatskoj u subotu, 23. rujna, održat će se nacionalno natjecanje spasioca na bazenu Jelkovec u Sesvetama, s 40 sudionika u različitim kategorijama.

Kako se napominje u priopćenju, takva natjecanja spasiocima omogućuju unaprjeđenje vlastitih spasilačkih vještina i tehnika, što je nužno za spašavanje ljudskih života na kupalištima, kao i u kriznim situacijama, poput poplava, prenosi HRT.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.