1 min. čitanja

SPAŠEN ZALUTALI PLANINAR S BIOKOVA “Baš na tom dijelu najviše ih završi kobno!”

SPAŠEN ZALUTALI PLANINAR S BIOKOVA “Baš na tom dijelu najviše ih završi kobno!”
Foto: HGSS

MAKARSKA – Posredstvom Službe 112 na dežurni telefon HGSS stanice Makarska, u četvrtak 16. lipnja u 12:30 stiže dojava o zalutalom planinaru, stranom državljaninu, koji je skrenuo sa označene planinarske staze u namjeri da skrati put prema Baškoj vodi.

Po dojavi je unesrećeni planinar kontaktiran i lociran te na teren izlazi 8 spašavatelja. Unesrećeni nije ozlijeđen već se nalazi na rubu litice te ne zna kojim putem i kako se sigurno spustiti i u laganom je šoku.

Foto: HGSS

Prvi tim stiže do unesrećenog u 13:45 sati te ga nakon pregleda sigurno spuša do vozila HGSS-a. Akcija završava dolaskom svih spašavatelja u stanicu u 15:00 sati.

Unesrećeni planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć.

Foto: HGSS

Na žalost baš na tom dijelu Biokova HGSS stanica Makarska bilježi najviše unsrećenih planinara od kojih je nekoliko završilo kobno. Kad se zateknete u problemu na planini, ne oklijevajte, nazovite Službu 112. Mi smo za vas ovdje 365 dana u godini 24/7.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.