3 min. čitanja

SLUČAJ TIJAT Policija privela dvije osobe zbog napada na novinarku i sutkinju!

SLUČAJ TIJAT Policija privela dvije osobe zbog napada na novinarku i sutkinju!
Foto: Maja Sever

ŠIBENIK/TIJAT - Šibensko-kninska policija jutros je izvijestila da su dvije osobe privedene zbog napada na novinarku Maju Sever i sutkinju i sutkinju i bivšu zamjenicu ministra pravosuđa Sandru Artuković.

"Nastavno na upite iz više medija o jučerašnjem događaju na otoku Tijat obavještavamo vas da je u tijeku kriminalističko istraživanje kao i da su dvije osobe dovedene u prostore policije radi utvrđivanja svih okolnosti. Po završetku kriminalističkog istraživanja obavijestit ćemo vas o poduzetom", izvijestili su jutros iz šibenske policije.

Podsjetimo, napad se dogodio kad su Sever i Artuković stigle brodicom na otok Tijat, te se muška osoba ukrcala na njihovo plovilo, otela mobitel Maji Sever i krenula brisati fotografije uz otvorene prijetnje.

Policija je bila u blizini i još jučer su govorili potpuno drugačije:

- Policijski službenici PU šibensko-kninske danas su na otoku Tijat pružali ispomoć djelatnicima Državnog inspektorata prilikom njihovog postupanja. U odnosu na događaj koji opisujete možemo reći da nitko nije prijavio bilo koju radnju koja bi zahtijevala postupanje policije. Cijela situacija je riješena mirnim putem – stojalo je u službenom odgovoru policije.

S obzirom da postoje ozbiljne sumnje u istinitost prvog policijskog izvješća, šibensku policiju smo obavijestili da ćemo isto pitanje poslati USKOK-u i Unutarnjoj kontroli MUP-a.

Priložili smo pritom izjavu Maje Sever:

- Nakon što su me nepoznati muškarcij napali u uvali Tijašica, javila sam se policajcima koji su bili na policijskom brodu i rekla im da prijavljujem napad, upad na privatni brod i otimanje privatne imovine. Dala sam podatke i osobnu, na brodu su bili i ljudi koji su me napali. Na kraju razgovora, kojem su prisustvoavla oba napadača i jedan od njih nastavio biti agresivan,  policajac mi je rekao da bi njemu bilo najbolje da to završimo na miru, ja sam rekla da onda samo želim da mi vrate mobitel i da želim ići kući i da može što god.

Jednostavno mi je nevjerojatno da se od mene očekivalo da u prisustvu napadača izjavljujem da želim ili ne želim procesuiranje, ja sam jasno rekla da mi je uskočio u brod i uzeo mobitel i prijetio.

Jednostavno ne mogu vjerovati da policija nakon toga ne postupa po službenoj dužnosti. Nego očekujete da ja u istoj kabini s njima podižem prijavu. Nakon što su me napali i uskočili u brod.

Da, želim prijaviti napadače i prijavljujem ih ovim putem i tražim zaštitu od napadača - poručila je Sever šibenskoj policiji.

Privođenje dvoje napadača uslijedilo je tek nakon toga!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenska policija o napadu na novinarku i sutkinju: “Situacija nije zahtjevala postupanje policije!” | | Morski HR
ŠIBENIK - Iako su bili na mjestu događaja, šibenski policajci danas nisu reagirali na napad koji se dogodio na novinarku HRT-a Maju Sever i sutkinju i bivšu zamjenicu ministra pravosuđa Sandru
ESKALACIJA NA TIJATU Muškarac napao novinarku Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković i oduzeo im mobitel! | | Morski HR
Je li otok Tijat država u državi, pitanje je koje se nameće već od trenutka kad je restoran Spirito unatoč brojnim kršenjima hrvatskih zakona i dalje neometano radio. Nakon današnjeg incidenta koji se
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.