1 min. čitanja

Slovenac u Malom Lošinju ostavio kuhati ručak, pa zapalio apartman

Slovenac u Malom Lošinju ostavio kuhati ručak, pa zapalio apartman
Foto: Depositphotos

MALI LOŠINJ - Policija je zaprimila prijavu o događaju u Malom Lošinju u kojem je oštećen apartman u obiteljskoj kući.

Prema dosad utvrđenom, u nedjelju, 2. lipnja, 45-godišnji slovenski državljanin je u apartmanu u vlasništvu 65-godišnje hrvatske državljanke u kuhinji na štednjaku ostavio jelo koje se kuhalo bez nadzora. Stoga se isto pregrijalo i zapalilo, a plamen je zahvatio kuhinju.
 
U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar se srećom nije proširio i uspio ga je ugasiti sam turist. Oštećeni su dijelovi kuhinjskog namještaja i uređaja, dok su zidovi kuhinje i ostalih dijelova apartmana skroz zacrnjeni. Materijalna šteta se cijeni na oko 15 000 eura.
 
Kako bi spriječili mogućnosti izazivanja požara, posebice tijekom turističke sezone kada je prisutan veći broj turista, pozivamo fizičke i pravne osobe (vlasnike turističkih objekata) da svojim gostima naglašavaju oprez pri korištenju električnih uređaja u turističkim jedinicama.
 
K tome ih savjetujemo da ugrade u turističke jedinice senzore za ugljični monoksid, a sve električne uređaje u prostorijama je potrebno redovno kontrolirati putem ovlaštenih servisa. Podsjećamo i da obvezno svoje objekte osiguraju od izazivanja šteta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.