2 min. čitanja

Slovački policajci Miroslava i Igor po sedmi put u projektu „Sigurna turistička destinacija“

Slovački policajci Miroslava i Igor po sedmi put u projektu „Sigurna turistička destinacija“
Foto: MUP

CRIKVENICA – Jučer smo proveli dan s dvoje slovačkih policijskih službenika koji su ovog ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje u projektu ”Sigurna turistička destinacija“, raspoređeni u Policijskoj postaji Crikvenica.

Naime, jedna je slovačka televizija na otoku Krku snimala kratku reportažu o suradnji hrvatske i slovačke policije.  Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, ophodnim brodom Sv. Šimun provezli su novinarsku ekipu i slovačke policijske službenike krčkim akvatorijem na području Baške.

Foto: MUP

Zapovjednik ophodnog broda, Robert Jelenović  u razgovoru je kazao da su iskustva posade sa slovačkim turistima u pravilu pozitivna, mada i oni čine prekršaje iz  Pomorskog zakonika. Neki od njih zainteresirani su za polaganje ispita za voditelja brodice radi čega ih upućuju na lučku kapetaniju.

U razgovoru s nadporučnicima Miroslavom Adamovič i Igorom Dedikom saznali smo da im je ovo sedmi put da sudjeluju u projektu ”Sigurna turistička destinacija”. Miroslava se pridružila projektu 2010. godine te je  službu obavljala u Policijskoj postaji Crikvenica, osim 2011. godine kada je bila raspoređena u PU splitsko – dalmatinsku. Igor je pak u ovom projektu od 2011. godine  te je do sada uvijek je bio raspoređen u Policijskoj  postaji Crikvenica. Oboje ističu odličnu suradnju s hrvatskim policijskim službenicima.

Foto: MUP

O samom projektu misle da je jako kvalitetan i da su njime postignuti dobri rezultati.  Smatraju da policijski službenici ovim projektom doprinose osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju.  U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima te u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa te pružaju stranim gostima servisne informacije. Kako su i sami naveli, turisti ne biraju samo lijepa, nego i sigurna odredišta.

Foto: MUP

U sklopu navedenog projekta, krajem sljedećeg tjedna u Policijsku upravu primorsko – goransku doći će policijski službenici iz Poljske, Rumunjske, Srbije i Republike Njemačke koji će biti raspoređeni u nekoliko policijskih postaja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.