2 min. čitanja

Slavni topovi sa Žirja čekaju šibenske branitelje nakon današnjeg mimohoda

Slavni topovi sa Žirja čekaju šibenske branitelje nakon današnjeg mimohoda
Foto: ŠibenikIN

ŠIBENIK - Središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice Rujanskog rata krenut će danas, 22. rujna, u 17 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

Središnja komemoracija bit će održana u 17.30 sati kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, na Trgu Andrije Hebranga na Baldekinu, piše ŠibenikIN.

Foto: ŠibenikIN

U 18 sati, kreće mimohod branitelja ulicama grada prema Obali dr. Franje Tuđmana i Trgu Pavla Šubića I. gdje će biti održana proslava Dana hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije.

Ispred zgrade Županije već je postavljena "Ruža hrvatska", odnosno dva topa sa Žirja. Udruga „Ruža hrvatska Žirje” dopremila je na Trg Pavla Šubića I. pred svečanu tribinu dva od šest topova 1. hrvatske obalne topničke bitnice „Ruža hrvatska”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Topovi koji su branili Sukošan, Zadar i Šibenik te spasili Otočki bataljun, sada su u službi oslobađanja ukrajinskog Donjecka
Nedavno isporučeni hrvatski topovi M-46 kalibra 130 mm već se koriste na prvoj liniji bojišnice, a doznajemo da se radi upravo o topovima koji su branili Sukošan, Zadar i Šibenik, a bili su važan faktor u oslobodilačkoj operaciji Maslenica. - Ukrajinska vojska već ih koristi na prvim linijama bojiš…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.