2 min. čitanja

Novigrad bakljadom dočekao Gvardiola, Perišić u Omišu: "Slijedite svoje snove"

Novigrad bakljadom dočekao Gvardiola, Perišić u Omišu: "Slijedite svoje snove"
Foto: Šime Zelić

NOVIGRAD/OMIŠ - Diljem Hrvatske i danas se slavilo u čast brončanih Vatrenih koju su se još u nedjelju vratili iz Katra.

Tako je među zadnjima ostao novi “ministar obrane” i ponajbolji branič prvenstva, Joško Gvardiol, kojem su doček priredili mještani Novigrada pokraj Zadra, rodnog mjesta njegova oca u kojem mu žive djed i baka.

Novigrad je zasjao pod zapaljenim bakljama. Na feštu ispred zgrade općine Gvardiol je stigao barkom. Iako se najavljivao veliki vol na ražnju, raspjevana proslava je ipak protekla uz ribu. Gvardiol se s pozornice obratio okupljenom mnoštvu prije nego je i zapjevao.

- Lijepo se vratiti ovdje, u ovo malo mjesto. Naravno, moj prvi dom je Zagreb, ali Novigrad je moj drugi dom. Sigurno je da ima neka tajna veza Vatrenih i Zadra, ali ne smijemo odavati recept - rekao je. O brončanoj medalji mladi reprezentativac dodao je da vjerojatno nisu ni svjesni što su napravili, pogotovo oni koji su igrali svoje prvo Svjetsko prvenstvo.

Na brojne bračne ponude koje su tijekom prvenstva i dočeka u Zagrebu frcale sa svih strana, Gvardiol je rekao da je još mlad i da će biti vremena izabrati jednu.

Zadarski.hr

"Omiškog gusara" Ivana Perišića brojni mještani dočekali su slično, uz bakljadu, pjesmu i navijačka obilježja.  Među stotinama na stadionu NK Omiša bila su i brojna djeca iz klupske nogometne škole iz kojoj je ovaj Vatreni potekao.

Perišić će, osim po medalji, Katar najviše pamtiti po srdačnom susretu sina Leonarda i uplakanog Neymara nakon utakmice s Brazilom, što su zabilježili svi svjetski mediji.

Djeci iz nogometne škole NK Omiš nakon koje je prešao u Hajduk rekao je da mu se veliko odricanje s puno treninga na kraju isplatilo.

- Nemojte odustati i slijedite svoje snove - poručio im je.

Foto: Danica Sičić

Upitan kada će doći u HNK Hajduk Perišić je odgovorio da je odavno sam sebi obećao da će se vratiti u taj klub u kojem je proveo sedam godina.

N1/HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.