2 min. čitanja

Sklopile lažni sporazum i tvrtku oštetile za više od 106.000 eura

Sklopile lažni sporazum i tvrtku oštetile za više od 106.000 eura
Foto: Unsplash

RIJEKA - Sklopivši lažni sporazum, dvije suvlasnice prevarile su i oštetile tvrtku iz Omišlja za više od 106.000 eura. Sporazumom je zasnovano založno pravo na nekretninama na otoku Krku te izvršen prividni prijenos imovine tvrtke.

Kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Krk rezultiralo je kaznenom prijavom za počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenje isprave.

Riječ je o osobama starosti 29 i 55 godina koje policija sumnjiči da su u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, kao suvlasnice trgovačkog društva sa sjedištem na području Omišlja, tijekom siječnja 2020. godine sklopile lažni sporazum kojim su tvrtku oštetile za više od 106.000 eura.

Naime, sporazumom su navodno osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica, čime se 29-godišnjakinji dopušta uknjižba založnog prava na iste, iako su znale da ne postoji stvarni dug prema trgovačkom društvu.

Neistinito su prikazale da je 29-godišnjakinja pozajmila novac trgovačkom društvu u iznosu koji zapravo čini imovinu trgovačkog društva, a ne njezinu vlastitu imovinu, te izvršile prividni prijenos imovine trgovačkog društva na 29-godišnjakinju.

Uz to su sačinile i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu hrvatskog državljanina s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave, osumnjičenice su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadržala novac od pružanja medicinskih usluga turistima u Puli - Gonit će se kazneno
POREČ - Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 63-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pronevjera. Osumnjičena je u razdoblju od 23. kolovoza do 7. rujna prošle godine oštetila pravnu osobu sa sjedištem u Puli za nekoliko tisuća eura. Naime, 63-go…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.