2 min. čitanja

Sjećate li se Fringe festivala kojeg su zbog tvrdnji o nemoralu htjeli zabraniti na Cresu? Sad žele zabraniti sve slično!

Sjećate li se Fringe festivala kojeg su zbog tvrdnji o nemoralu htjeli zabraniti na Cresu? Sad žele zabraniti sve slično!
Foto: Screenshot/YouTube

Iako više ne navode riječ zabrana, namjera im je donijeti negativnu odluku o održavanju Fringe festivala i ostalih festivala sličnog ili istog sadržaja i/ili izvedbi u Cresu.

Klub vijećnika HDZ-Hrast-Hrvatski suverenisti, nakon što je na prošloj sjednici Gradskog vijeća povukao svoj prijedlog za kojeg je bilo očito da neće dobiti podršku većine vijećnika, za sljedeću sjednicu Vijeća, koja će se održati u četvrtak, predložio je novu odluku, javlja Novi List.

U njoj se više kako smo i napisali ne spominju riječ "zabrana", protiv čega su se pobunili neki vijećnici, a ne odnosi se više samo na Fringe festival jer, kako je na prošloj sjednici istaknuo vijećnik Marčelo Damijanjević, takvom se zabranom ne bi postigao cilj već bi se ovi "nemoralni ljudi" mogli samo preimenovati festival. Fringe festival bi tako kažu mogao postati "Banana festival" i svejedno se održati.

Klub HDZ-Hrast-Suverenisti zato žele konačnu odluku o održavanju Fringe festivala i ostalih festivala sličnog ili istog sadržaja i/ili izvedbi u Cresu.

U obrazloženju prijedloga podsjećaju da su ovu inicijativu pokrenuli sami građani različite stranačke pripadnosti, prikupivši više od 600 potpisa putem peticije kojom su željeli preseliti održavanje Fringe Festivala s javnih površina centra grada. Dodaju da je organizatorica festivala umjetničkog imena Celeste u svom pismu vijećnicima naglasila da »njena namjera nije izmjestiti festival u prostor zatvorenog tipa, već ga proširiti na cijeli Cres« te postavljaju pitanje »želi li se djecu u gradu koji nosi naslov Prijatelja djece izlagati programu punom vulgarnosti i perverzije

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

HDZ i koalicijski partneri žele zabraniti festival na Cresu: “To su perverzije!”
Riječ je o festivalu burleske, cabareta i cirkusa koji se u tom gradu održava od 2022. godine, a ove je godine zakazan za razdoblje od 20. do 29. svibnja. Ovaj se festival imena Fringe Festival ističe kao mjesto gdje se susreću i povezuju umjetnici, filmski stvaraoci, glazbenici i kulturnjaci, nudeći
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.