2 min. čitanja

HDZ i koalicijski partneri žele zabraniti festival na Cresu: "To su perverzije!"

HDZ i koalicijski partneri žele zabraniti festival na Cresu: "To su perverzije!"
Foto: Instagram/Fringe Festival

Riječ je o festivalu burleske, cabareta i cirkusa koji se u tom gradu održava od 2022. godine, a ove je godine zakazan za razdoblje od 20. do 29. svibnja.

Ovaj se festival imena Fringe Festival ističe kao mjesto gdje se susreću i povezuju umjetnici, filmski stvaraoci, glazbenici i kulturnjaci, nudeći priliku za sudjelovanje u brojnim radionicama i prezentacijama, te za upoznavanje s creskom i hrvatskom kulturom.

Ne, ne i ako pitate HDZ-ovce i njihove koalicijske partnere na Cresu. Oni ovaj festival smatraju za nekakvu subverzivnu "đavolju smotru" koja sadrži neprimjerene plesne performanse, golotinju i izjave te povike koje oni smatraju nemoralnima, piše Novi List. Drugim riječima njima je festival jedna velika perverzija koja se događa u neprimjerenim terminima kada se "djeca vraćaju s plaže, idu s roditeljima ili prijateljima na sladoled ili do trampolina."

- Želimo li da djeca u jednom gradu – Prijatelju djece budu izložena jednom ovakvom programu punom vulgarnosti i perverzije? Pomicanje termina održavanja u kasnije sate što se uradilo lani nije rješenje. Zašto djeca ne bi nakon 21 h, recimo prošetala sa svojim roditeljima do centra grada? Nije zanemarivo ni to što svoje nezadovoljstvo i neshvaćanje za potrebom ovakvih sadržaja iskazuju i naši gosti (turisti) koji se žale na buku koju izvođači svojim povicima i glazbom, a onda i reakcijama gledatelja uzrokuju do kasno u noć - navodi se u prijedlogu o zabrani festivala. 

HDZ-ova koalicija koju u pokušaju zabrane Fringe Festivala predvodi vijećnik Roby Orlić tvrdi da se performansom kojeg izvode sudionici ovog festivala direktno  narušavaju i ugrožavaju prava djece, ali i ostalih građana koji su "izloženi neprimjerenim i nemoralnim sadržajima. Zabrana festivala posljednja je točka na dnevnom redu 24. sjednice gradskog vijeća.

Quiz Maker

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Oslobođena zadarska sutkinja, optužena za krađu u trgovačkom centru: “Zaboravila da nije platila”
SPLIT/ZADAR - Općinski sud u Splitu nepravomoćno je oslobodio sutkinju Trgovačkog suda u Zadru kojoj se sudilo zbog optužbe za produljeno kazneno djelo krađe, javlja Dalmatinski portal. Sutkinju se teretilo da je u dva navrata iskoristila nepažnju osoblja u trgovini C&A u centru Supernova Zadar i uzela razne
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.