1 min. čitanja

Sjećanje na Omišane poginule na dubrovačkom ratištu

Sjećanje na Omišane poginule na dubrovačkom ratištu
Foto: Grad Dubrovnik

Kod spomen obilježja u Mokošici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote položili na dubrovačkom ratištu.

U znak sjećanja na njihovu hrabrost i žrtvu, uz spomen obilježje kojeg su podigli gradovi Omiš i Dubrovnik, okupili su se predstavnici dvaju gradova, članovi obitelji, prijatelji i suborci te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vijenac su u ime Grada Dubrovnika položili predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. Sveta misa zadušnica održana je u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici.

Dubrovnik pamti žrtvu svih onih koji su svoje živote utkali u njegovu slobodu, među njima i branitelje iz Omiša: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.