1 min. čitanja

Širi se istočna obala splitske luke, postavljaju se i kamene ploče

SPLIT – Lučka uprava Split otvorila je postupak javne nabave za uređenje i obnovu Obale kneza Domagoja u Splitu. Projektni plan je da se obala proširi za gotovo 5,5 i produlji za 255 metra. To znači da će ukupna širina obale nakon obnove biti oko 9,5 metara.

Nadalje, pješački dio dodatno će se urediti zelenim površinama, drvoredom i niskim raslinjem, a sama šetnica bit će opremljena klupama i pametnim klupama, piše Dalmacija danas.

Projekt vrijedan gotovo 40 milijuna kuna

Iz Lučke uprave kažu da će šetnica biti popločana kamenim pločama, a za realizaciju odvajanja funkcionalnih cjelina koristit će se kombinacija fizičkih barijera i vizualnih obrada hodnih površina. Vrijednost cijelog projekta je 38,9 milijuna kuna, a financiran je iz fondova Europske unije iz operativnog programa kohezije i konkurentnosti.

– To je još jedan od napora Lučke uprave Split da našu luku učinimo što konkurentnijom po pitanju sigurnosnog aspekta i samog pomorskog prometa. Ovo je početak izgradnje i revitalizacije istočne obale Grada Splita – kazao je ravnatelj splitske Lučke uprave Vice Mihanović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.